Terrassa estalvia 700 mil euros en consum energètic

Les actuacions sobre equipaments públics i a l'enllumenat han suposat disminuir un 44% la despesa municipal

La Torre
07 de maig del 2014
L’Ajuntament de Terrassa ha fet un balanç molt favorable del Pla Municipal d’Estalvi i Eficiència Energètica 2012-2013, una de les actuacions emmarcades en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible, amb la finalitat d’aconseguir la reducció d’emissions de CO2 d’un 20% l’any 2020. Així, l’any 2012 es va posar en marxa aquest Pla amb dos objectius bàsics: aconseguir un 20% d’estalvi energètic en cadascuna de les intervencions portades a terme en equipaments municipals i consolidar la cultura de l’estalvi i l’eficiència energètica.

Els resultats d’aquesta actuació han estat molt positius en tots els aspectes: grau d’estalvi econòmic, energètic i d’emissions de CO2 a l’atmosfera. Segons les dades recollides pel Consistori, el Pla ha assolit amb escreix l’objectiu inicial d’estalviar un 20% del consum d’energia en cadascuna de les intervencions fetes als equipaments municipals, una seixantena en total, amb una mitjana d’estalvi aconseguida del 44%. També cal destacar que les emissions de CO2 s’han reduït en més de 800 tones, l’equivalent al CO2 que poden fixar anualment 40.000 arbres. L’estalvi econòmic ha estat de prop de 700.000 euros, aconseguit amb una inversió de 239.000 euros.


El Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica també ha contemplat accions informatives i formatives, tant per a personal del serveis municipals, com per a la ciutadania en general. Així, les dotze sessions del taller “Estalviem a casa” han comptat amb la participació de més de 200 persones. També s’ha impulsat el Programa 50-50 a sis escoles públiques d’educació primària, iniciat a l’abril de 2013 i que finalitzarà l’abril de 2015, i s’estan duent a terme accions de canvi d’hàbits per a l’estalvi i l’eficiència energètica a d’altres centres educatius de la ciutat: un institut d’ensenyament secundari i quatre escoles d’educació primària concertades.

Per últim, el Pla ha servit per anar consolidant la cultura de l’estalvi als serveis municipals i per crear un equip de treball que continuarà impulsant l’estalvi i l’eficiència energètica dins i fora de l’Ajuntament. En aquest sentit, s’ha constituït la Comissió de l’Energia com a òrgan polític i tècnic que marcarà les directrius i prioritats de la política energètica de l’Ajuntament.