'Lo importante es amar' al Cine-Club dels Amics de les Arts

La Torre
07 de maig del 2014
Romy Schneider és la protagonista del film que es podrà veure dijous a Terrassa

Aquest dijous 8 de maig el Cine-Club d'Amics de les Arts projectarà la pel.lícula "Lo importante es amar", dins del cicle "Cinema dins del cinema". La sessió començarà a les deu de la nit i serà en versió original subtitulada. L'entrada és lliure i gratuïta. La projecció es realitzarà als locals del Cercle Egarenc (entrada pel carrer Sant Pere).

Amb aquest film Romy Schneider va guanyar el premi Cèsar (l'Oscar francès) a la millor actriu. "Lo importante es amar" d'Andrzej Zulawski (1975), interpretada per Romy Schneider, Fabio Testi, Jacques Dutronc i Klaus Kinski, és una pel·lícula molt romàntica protagonitzada per un fotògraf enamorat d'una actriu fracassada que sobreviu treballant en productes de poca categoria.

Es basa en una novel·la [de Christopher Frank guanyadora del premi Renaudot l'any 1972, publicada al nostre país amb el mateix títol de la pel·lícula (l'original era "La nuit americaine", que Zulawski no va poder utilitzar perquè coincidia amb el d'un film de Truffaut rodat dos anys abans). L'anècdota és que Josep Maria Flotats, que aleshores treballava en teatre a França, dobla en francès la veu de Fabio Testi, el protagonista masculí, que és italià.