36 colles castelleres actuaran el 8 de juny pel dret a decidir

D'aquestes, 6 ho faran fora de Catalunya

Guillem Bargalló
06 de maig del 2014
La presentació de la campanya Foto: cedda

La campanya 'Human towers for democracy' ha recaptat ja 126.000 euros per internacionalitzar el dret a decidir el 8 de juny, quan encara queden 5 dies per a la finalització del projecte a Verkami. L’objectiu inicial de 120.000 es va aconseguir la setmana passada i ara, la campanya segueix amb la pretensió de rebaixar les despeses d'una acció compartida entre diferents colles, que també assumeixen part d’aquestes despeses.

En aquests darrers dies, tant Òmnium com agrupacions com els Castellers de Sants (que aniran a Lisboa), fan una crida a particulars i entitats per ampliar encara més l'aportació, ja que ajudarà a fer més gran l'acte. Els 120.000 euros recaptats cobreixen un 30% de la despesa. La resta es cobrirà amb l'aportació de cada colla i també d'Òmnium Cultural. Des de l’entitat, s’assegura que les aportacions rebudes fins el proper dissabte 10 de maig serviran per millorar la comunicació internacional i la coordinació de l’acció

A més a més, l’aixecada simultània de castells en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres i París també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i a d'altres ciutats catalanes. Ara per ara ja hi ha 36 colles que faran exhibicions castelleres en el marc d’aquesta iniciativa, que vol fer del 8 de juny una diada cívica de país.

La campanya vol internacionalitzarla voluntat de decidir de la majoria de catalans. Per a Òmnium, reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals, com ara l’esforç, el treball comunitari i la solidaritat; uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país.