Els D’Callaos actuaran a Alemanya amb 4 concerts

El Departament de Cultura dóna suport a la participació d’empreses catalanes a les fires Classical Next d’Alemanya i Greenwich and Docklands International Festival d’Anglaterra

La Torre
06 de maig del 2014
Més de 75 actuacions d’artistes catalans tindran lloc durant els mesos de maig i juny a diferents capitals d’Europa i del món. El Departament de Cultura donarà suport a la participació de diferents empreses catalanes a les fires internacionals Classical: Next (música) i Greenwich and Docklands International Festival (arts escèniques).
 
A més de la participació en festivals i fires professionals, els artistes catalans faran actuacions en diversos àmbits. En el de la música, destaca la gira de la banda de rhythm and soul The Excitements per Bèlgica, Holanda i França durant el mes de maig. El grup Els Catarres oferirà 5 concerts a França des del 30 de maig al 8 de juny i D’Callaos actuaran a Alemanya amb 4 concerts del 15 al 18 de maig. Altres grups i músics que també estaran de gira són la Coral Verge del Camí (Alemanya), La Cafetera Roja (França), Eli Gras (Alemanya), l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC (França), Sílvia Pérez Cruz (França), Jordi Savall (França), La Troba Kung Fú (França) i Els Berros de la Cort (Alemanya).
 
En l’àmbit de les arts escèniques, destaca l’estrena de Numax-Fagor-Plus, el nou espectacle del dramaturg Roger Bernat a Brussel·les (del 16 al 23 de maig al Kunstenfestivaldesarts). Pep Bou presenta el seu nou treball amb bombolles de sabó anomenat Clinc! a França (el 24 de maig a Blagnac i el 27 de maig a Saverne). La companyia musicoteatral Residual Gurús visitarà Rastatt, Alemanya, els dies 28 i 29 de maig i 1 de juny. Ferran Dordal, Cia Ponten-Pie i La Baldufa a Alemanya, Fadunito a Bèlgica, Cavalls de Menorca als Països Baixos i Sienta la Cabeza a França són altres companyies que també actuaran durant el maig i juny.
 
El clown Leandre presenta tres de les seves creacions al públic francès. Aquests mesos es podrà veure No sé, Demodés i Rien à dire a Vieux-Condé, Marsella, Millonfosse, Coutances, Paimpont i Rochefort. El circ també estarà representat a diferents països europeus per The Magomic Show, Bot Project, El NIU, Cirquet Confetti, Los Galindos, Joan Català, Circ Pànic i Adrien Schwarstein.
 
L’òpera i la dansa fetes a Catalunya també es mostren internacionalment. Calixto Bieito torna amb tres representacions de Die Soldaten a la Komische Oper Berlin a   Alemanya (15, 20 i 25 de juny). I la companyia de dansa vertical Delrevés actuarà a Corea del Sud. La companyia ha estat convidada a actuar a les ciutats de Ton Young i Gun Po, on mostraran dansa vertical a les façanes d’edificis públics. També es podrà veure les companyies Jordi L. Vidal i Roberto G. Alonso a França.
 
També s’inclouen en aquests dos mesos les instal·lacions de Katakrak, Tombs Creatius, Guixot de 8 i Itinerània a Suïssa, França, Alemanya, Bèlgica i Noruega. La Companyia Katakrak és la que viatja més lluny ja que portarà els seus jocs i espais lúdics fins a Taipei, al Taipei Children Arts Festival de Taiwan del 28 de juny al 27 de juliol.
 
 
Suport del Departament de Cultura
 
El Classical: Next tindrà lloc del 14 al 17 de maig a la ciutat de Viena a Àustria i és considerada una de les fires de música clàssica més importants en l’àmbit internacional. El Departament de Cultura hi assistirà amb un estand paraigües, on acollirà sis empreses catalanes: GEMC /Gremi d’Editors de Música de Catalunya – Symphonic.cat, Institut Ramon Llull, Joan Martí-Frasquier, Molina Visuals, Notes in Cloud i Tritó. El músic Joan Martí-Frasquier actuarà en la programació oficial de la fira, amb una proposta de saxofon baríton i electrònica, juntament amb el videoartista JuandesAFINAdo.
 
El Greenwich and Docklands International Festival és un esdeveniment centrat en les arts de carrer que es farà del 20 al 28 de juny a Londres, Anglaterra. El Departament de Cultura hi col·labora amb diferents accions i prepara una sessió de preparació de pitchings adreçada a companyies catalanes per ajudar-les a vendre els seus projectes a programadors internacionals. Les companyies catalanes que actuaran dins la programació oficial del festival són: Circ Pànic, Tombs Creatius i Joan Català.
 
Totes les dades d’actuacions s’extreuen de les informacions que els artistes i les empreses fan arribar via el web www.catalanarts.cat per a què l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura en faci difusió a nivell internacional.