Tres detinguts per sis robatoris a empreses de Terrassa

Els presumptes autors van causar desperfectes per valor superior a 30.000 Euros

La Torre
06 de maig del 2014
Agents dels Mossosd’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van detenir els passats dies 10 i 11 d’Abril tres homes d’edats compreses entre els 33 i el 51 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de la ciutat, com a presumptes autors de sis robatoris amb força a diferents empreses i establiments comercials de la ciutat.
 
La investigació va iniciar-se durant el mes de novembre de 2013, quan els agents van tenir coneixement que dues empreses situades  al carrer Finisterre havien sofert un robatori, consistent en la sostracció de part de la instal·lació elèctrica. Per dur a terme els robatoris els autors van causar desperfectes d’elevat import, així com un perjudici econòmic derivat de la interrupció de l’activitat. Els investigadors, que van observar indicis per considerar que els presumptes autors del robatori havien estat els mateixos en ambdós casos, van iniciar les gestions dirigides a obtenir la informació necessària per determinar-ne la presumpta autoria.
 
En el transcurs de la investigació els agents van tenir coneixement de tres robatoris més, presumptament comesos pels mateixos autors. En aquests tres nous robatoris també van ser sostretes part de les instal·lacions elèctriques dels establiments afectats i, com en els robatoris anteriors, també van ser causats quantiosos danys materials, l’import dels quals ascendia a un total superior als trenta mil euros.
 
Gràcies als indicis i la informació obtinguda durant la investigació i a la col·laboració d’alguns testimonis que van poder aportar algunes informacions complementàries, els investigadors van centrar les sospites en tres veïns de Terrassa, dos dels quals ja havien estat detinguts en diverses ocasions per fets similars.
 
Tanmateix i durant la investigació els agents van obtenir nous indicis per considerar que un dels sospitosos també hauria participat en el robatori a una altra empresa de l’avinguda. de Sta. Eulàlia de Terrassa, així doncs els presumptes autors van ser imputats per un total de sis robatoris amb força.
 
El passat 12 d’abril els presumptes autors van passar a disposició judicial al Jutjat de Guàrdia, el qual en va decretar la seva llibertat provisional amb càrrecs.
 
El cos de Mossos d’Esquadra ja fa alguns anys que va implantar plans especials dissenyats per a combatre certa delinqüència especialitzada. Un d’aquests plans, més concretament, contempla de manera específica l’anàlisi de la informació i l’establiment d’operatius especials de manera periòdica, per tal de minimitzar la incidència dels robatoris d’instal·lacions a empreses i establiments.