El Natació Terrassa derrota el Dos Hermanas en el comiat de Rubio

Lluïsa Tarrida
05 de maig del 2014
Lourdes Rubio veient un vídeo que es va projectar amb motiu del seu comiat Foto: CNT

El CN Terrassa va derrotar amb comoditat el CW Dos Hermanas (10-5) en partit corresponent a la vint-i-dosena i última jornada de la Lliga Nacional Divisió d’Honor femenina de waterpolo. El conjunt de Xavi Pérez va quallar un encontre molt complet i va dominar des del primer minut fins al darrer.

Amb aquest resultat, el Natació acaba la temporada en sisè lloc amb 34 punts i un balanç de deu victòries, quatre empats i vuit derrotes. És la millor classificació de les egarenques en la màxima categoria estatal en la història del club. Les terrassenques van signar una arrencada magnífica que va posar el partit coll avall.

Al minut de joc, Eugenie Pirat va inaugurar el marcador en culminar una bona combinació en jugadora de més. Poc després, Raquel Roldán, amb Departament de Premsa una acció de potència des de la boia, va anotar el segon. Les de Xavi Pérez, molt intenses, van arrodonir un primer quart notable amb una tercera diana, obra d’Alba Sánchez, que va sorprendre De la Torre amb un llançament llunyà al límit de la possessió. En el segon període, el Natació va seguir dominant un rival mancat de banqueta, ja que tan sols disposava de nou jugadores. María Cifuentes, molt inspirada, va marcar el 4 a 0 amb una vaselina de manual. Mig minut més tard, Pirat va enfilar l’electrònic fins al 5 a 0.

El Dos Hermanas va aturar l’allau momentàniament gràcies a Ochsner, que va retallar distàncies en recollir un refús de Copado en superioritat numèrica. Les egarenques van recuperar el marge de la mà de Gemma Gutés, que va clavar un tiràs a l’escaire. La nord- americana Ochsner va mirar de rescatar novament el seu equip, però el CN Terrassa no va fer concessions i Cifuentes, al límit del descans, va anotar un concloent 7 a 2. A la represa, la producció ofensiva local va aturar-se.

La intensitat defensiva, que va ofegar els atacs visitants, va permetre que la diferència en el marcador seguís creixent. Mitjan tercer quart, Cifuentes va completar el seu hat trick particular amb un altre llançament col·locat. A menys de dos minuts del final del període, Pirat, de vaselina, va situar el 9 a 2. Amb tot dat i beneït, el Natació va aixecar el peu en l’últim període, cosa que va afavorir que les andaluses maquillessin el resultat amb un parcial d’1 a 3. Ochsner, des dels dos metres, va materialitzar una acció en jugadora de més per col·locar el 9 a 3.

Les de Xavi Pérez van respondre de la mà de Gutés, que va resoldre de manera subtil des dels dos metres després de rebre una passada de Pirat. En el darrer minut i mig, el Dos Hermanas va encadenar un 0 a 2, amb Díaz i Salguero com a artífexs.

Homenatge a Lourdes Rubio
Un cop finalitzat el partit, les jugadores van retre un càlid i emotiu homenatge a la seva companya Lourdes Rubio, que deixa el waterpolo als 25 anys. Es va projectar un muntatge pel videomarcador que repassava la seva trajectòria a l’equip o, el que és el mateix, la trajectòria del Natació en les darreres temporades. Després de més de deu anys al club, Rubio, que va arribar al waterpolo procedent del món de la natació, ha viscut en primera persona tots els èxits d’un grup que ha fet història. “Representa l’esperit de lluita i de sacrifici d’aquest equip. Hem vist en ella un gran exemple d’esforç i, sobretot, de companyonia. És un referent a seguir per a totes les joves jugadores, a les quals sempre ha estat cuidant i corregint”, explica el tècnic Xavi Pérez.