Els afectats pel presumpte frau filatèlic es mobilitzen a Terrassa

Aquest dimarts tindrà lloc una assemblea informativa sobre la proposta que es debatrà al Parlament sobre la presumpta estafa de les empreses Afinsa i Fórum Filatélico

La Torre
05 de maig del 2014
La proposta aprovada a diferents comunitats autònomes i properament també al Parlament de Catalunya amb el suport de tots els partits és un pas endavant en la resolució del frau de les empreses Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza. Així ho manifesten des de l'Associació de Consumidors de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE).

Aquest dimarts 6 de maig se celebrarà una assemblea informativa per explicar aquesta i altres novetats i organitzar la mobilització dels afectats que són 33.000 a Catalunya, bona part a Terrassa, i que encara no han rebut resposta després de 8 anys. En la proposta parlamentària s'insta al govern central a dirigir als afectats una oferta d'adquisició de les quantitats reconegudes com a crèdit ordinari en els respectius procediments concursals a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Per informar d'aquesta i altres novetats així com per organitzar la mobilització dels afectats s'organitza aquesta reunió que tindrà lloc a les set del vespre al Centre Cívic President Macià (Rambla Francesc Macià 189, Terrassa).

Terrassa és una de les poblacions catalanes on el frau filatèlic va afectar a més persones, que són 33.000 a tot Catalunya i 470.000 arreu de l'Estat espanyol. A dia d'avui els afectats només han pogut recuperar un 10% dels seus estalvis atrapats en el cas de Fórum Filatélico, un ínfim 5% en el cas d'Afinsa i res de res en el d'Arte y Naturaleza com a conseqüència d'un procés concursal que es troba paralitzat. A curt termini ja hi ha una manifestació unitària convocada el dissabte 10 de maig per la Plataforma Unitaria Solución Fórum–Afinsa a Madrid per reclamar solucions polítiques i exigir l'agilitat del procés judicial.