Carme Forcadell: «L'agressió a Pere Navarro és una bretolada»

La presidenta de l'ANC condemna "enèrgicament" el cop de puny rebut PEL a la catedral de

E.P.
04 de maig del 2014
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha considerat aquest diumenge que a Catalunya no hi ha "gens" de crispació política derivada del procés sobiranista i la consulta d'autodeterminació del 9N.

En declaracions a Europa Press, ha condemnat enèrgicament l'agressió que va patir el cap de setmana passat el líder del PSC, Pere Navarro, però ho ha atribuït a una "gamberrada", no al context polític català.

Per a Forcadell, la prova que el procés sobiranista no genera inestabilitat política és que l'ANC no ha tingut "ni un incident" en els més de dos anys que porta organitzant manifestacions multitudinàries i actes pel territori.

Com ja ha han fet alguns partits sobiranistes, ha citat com a exemple la Via Catalana del 2013 i la marxa independentista per Barcelona del 2012, dues cites "transversals, familiars i lúdiques" en les que no es va registrar ni un problema malgrat ser massives.

A més, la presidenta de l'entitat sobiranista esgrimeix que una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de març assegurava que un 87,3% de catalans acceptaria el resultat d'una consulta, fet que demostra que és un assumpte que no divideix, ha al·legat.

Forcadell ha considerat que incidents com el de Navarro "passen a tot arreu i passaran sempre", per la qual cosa conclou que no succeeixen en exclusiva a Catalunya, que té una societat il·lusionada i esperançada, ha asseverat.

Ha evitat polemitzar sobre si Navarro està utilitzant l'incident per obtenir rèdits polítics i ha al·legat que a l'entitat sobiranista "no li agrada reaccionar contra ningú".