Inicia el Cicle de Cinema sobre els Drets Humans a Terrassa

Durant el mes de maig i juny tindran lloc diverses ponències, debats i projeccions al Col·legi d'Advocats | Aquest dilluns, acte inaugural

La Torre
04 de maig del 2014
Aquest dilluns s'inicia el IV Cicle de Cinema sobre els Drets Humans organitzat per la comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Terrassa, Amnistia Internacional de Terrassa i la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa.
 
L'inauguració serà a les set de la tarda a la seu del Col·legi i comptarà amb la presència de Miquel Samper, degà, Isabel Marquès, Síndica de Greuges, i Rafa Gázquez, representant d’Amnistia Internacional. La presentació la farà Joan Tamayo Sala, membre de la Comissió de defensa de Drets Humans. 
 
El tema de la jornada inaugural serà: "El Dret a la Dignitat dels Immigrants" i anirà acompanyat de la projecció d'un documental: “Number 9- Basta de Violencia en las Fronteras”, realitzat per diverses Associacions Marroquís pels DDHH i per 
l’Associación Pro-Derechos Humanos de Andalucía. A la taula rodona hi haurà María Helena Bedoya Muriel (advocada especialista en Dret d’Estrangeria i coordinadora del Servei Jurídic del CITE-CC.OO), Diebel Seck de l’Associació de Senegalesos de Terrassa.
 
La resta d'actes programats són:
 
13 de maig. 
Tema: Dret a la Sanitat Pública.
Organitzat conjuntament amb la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública.
Lloc i hora: a la Biblioteca Central de Terrassa, a les 18:30 hores.
Presentació de l’acte per: Joan Tamayo Sala.
Documental: “La Salut, el negoci de la vida”, realitzat per SICOM.
Mesa: Josep Cabayol (membre de SICOM, i autor del Documental) i Núria Martí (treballadora de Mútua de Terrassa i membre de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública).
 
Acte 22 de maig.
Tema: Dret al Treball. Contra la precarietat.
Lloc i hora: a la Seu del Col·legi d’Advocats de Terrasa a les 18:30 hores.
Presentació de l’acte per: Joan Tamayo.
Pel·lícula: “Rosetta”- pel·lícula belga dels germans Dardenne, de 1999, que retrata l’angoixa d’una jove davant la manca de treball i la  seva condemna a l’exclusió social.
Mesa: Albert Parés (advocat i membre de la Comissió de Defensa dels Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Barcelona), Jordi Trujillo (membre del Col·lectiu d’Aturats i Aturades majors de 50 anys de Terrassa).
 
Acte 28 de maig.
Tema: Globalització i Pobressa.
Activitat: Cinefòrum amb els alumnes de l’Escola Vedruna de Terrassa.
 
Acte 6 de juny.
Tema: El Feixisme i l’Autoritarisme.
Activitat: Cinefòrum amb els alumnes de l’IES Terrassa.
Amb la participació de: Rosa Cadafalch, actriu terrassenca.