Inicia el Cicle de Cinema sobre els Drets Humans a Terrassa

Durant el mes de maig i juny tindran lloc diverses ponències, debats i projeccions al Col·legi d'Advocats | Aquest dilluns, acte inaugural

per La Torre, 4 de maig de 2014 a les 07:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns s'inicia el IV Cicle de Cinema sobre els Drets Humans organitzat per la comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Terrassa, Amnistia Internacional de Terrassa i la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa.
 
L'inauguració serà a les set de la tarda a la seu del Col·legi i comptarà amb la presència de Miquel Samper, degà, Isabel Marquès, Síndica de Greuges, i Rafa Gázquez, representant d’Amnistia Internacional. La presentació la farà Joan Tamayo Sala, membre de la Comissió de defensa de Drets Humans. 
 
El tema de la jornada inaugural serà: "El Dret a la Dignitat dels Immigrants" i anirà acompanyat de la projecció d'un documental: “Number 9- Basta de Violencia en las Fronteras”, realitzat per diverses Associacions Marroquís pels DDHH i per 
l’Associación Pro-Derechos Humanos de Andalucía. A la taula rodona hi haurà María Helena Bedoya Muriel (advocada especialista en Dret d’Estrangeria i coordinadora del Servei Jurídic del CITE-CC.OO), Diebel Seck de l’Associació de Senegalesos de Terrassa.
 
La resta d'actes programats són:
 
13 de maig. 
Tema: Dret a la Sanitat Pública.
Organitzat conjuntament amb la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública.
Lloc i hora: a la Biblioteca Central de Terrassa, a les 18:30 hores.
Presentació de l’acte per: Joan Tamayo Sala.
Documental: “La Salut, el negoci de la vida”, realitzat per SICOM.
Mesa: Josep Cabayol (membre de SICOM, i autor del Documental) i Núria Martí (treballadora de Mútua de Terrassa i membre de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública).
 
Acte 22 de maig.
Tema: Dret al Treball. Contra la precarietat.
Lloc i hora: a la Seu del Col·legi d’Advocats de Terrasa a les 18:30 hores.
Presentació de l’acte per: Joan Tamayo.
Pel·lícula: “Rosetta”- pel·lícula belga dels germans Dardenne, de 1999, que retrata l’angoixa d’una jove davant la manca de treball i la  seva condemna a l’exclusió social.
Mesa: Albert Parés (advocat i membre de la Comissió de Defensa dels Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Barcelona), Jordi Trujillo (membre del Col·lectiu d’Aturats i Aturades majors de 50 anys de Terrassa).
 
Acte 28 de maig.
Tema: Globalització i Pobressa.
Activitat: Cinefòrum amb els alumnes de l’Escola Vedruna de Terrassa.
 
Acte 6 de juny.
Tema: El Feixisme i l’Autoritarisme.
Activitat: Cinefòrum amb els alumnes de l’IES Terrassa.
Amb la participació de: Rosa Cadafalch, actriu terrassenca.

 

Participació