Pere Navarro i l'agressora van seure a prop durant una hora a la catedral

El mastegot o clatellada podria ser considerat com a màxim una falta, en cap cas un delicte

J.M. Oller / L. Tarrida
29 d'abril del 2014
Com si res hagués passat. La senyora d'uns cinquanta anys que el diumenge va agredir Pere Navarro va entrar tranquil·lament a la catedral del Sant Esperit de Terrassa poc abans de la una de la tarda per assistir a la comunió d'un familiar. Moments abans, havia propinat una clatellada o un mastegot que gairebé no va fregar la cara al primer secretari del PSC -segons els testimonis, les versions es matisen-, que també assistia a la cerimònia, on hi havia la seva neboda. 

La Torre ha pogut saber que la senyora -morena, amb els cabells ondulats i curts (o potser recollits), corpulenta i alta, enjoiada i que duia un medalló- va insultar primer el líder del PSC. Va ser després quan Navarro li va deixar anar un "Veste'n" i ella s'hi va tornar i li va clavar una lleugera bufetada. Tot va ser qüestió de segons i poca gent va adonar-se del que realment havia passat. Tot seguit, segons fonts properes a la investigació, la senyora va asseure's a un dels bancs de la catedral i va quedar-se allà fins que va finalitzar la cerimònia, oficiada per mossèn Fidel Catalán. El mateix va fer Pere Navarro, que en cap moment va avisar les forces de l'ordre. No hi ha cap indici que l'acció tingués alguna cosa a veure amb el procés sobiranista.

Una hora de convivència
La dona va ser una de les 600 persones que van ser a la catedral. Així doncs, Pere Navarro i la seva agressora van estar durant prop d'una hora en el mateix recinte, separats per uns quants metres, sense que gairebé ningú sabés què havia passat una estona abans a l'atri. Ni el primer secretari del PSC ni tampoc la dona van intercanviar cap més paraula, ni va haver-hi cap aproximació. De fet, Navarro va parlar pocs instants abans amb el rector de la parròquia i li va comentar que havia estat "agredit". El rector li va preguntar si hi havia cap problema per iniciar la cerimònia o volia esperar a solucionar-ho. Navarro li va respondre que no calia, que podia oficiar la missa sense problemes.

Segons ha pogut esbrinar La Torre abans que Navarro posés la denúncia a una de les comissaries dels Mossos d'Esquadra a fora de Barcelona, el Jutjat d'Instrucció número 2 de Terrassa ja havia obert diligències d'ofici per esbrinar els fets. Una situació molt poc habitual en els casos en què l'objecte d'investigació no constitueix un delicte, sinó que com a màxim podria ser una falta lleu, ja que Navarro no va necessitar atenció mèdica, tampoc va passar cap reconeixement i no presentava lesions a la cara per culpa del mastegot.

Tot apunta que la senyora va marxar de l'església just finalitzada la cerimònia i una mica abans que ho fes l'exalcalde. Amb aquestes noves informacions, fonts properes a la investigació afirmen que entre les hipòtesis de treball sembla que pràcticament queda descartada que l'agressora fos 'la Nuri', tot i que per precaució es mantenen obertes totes les línies i encara no es vol descartar res.