Kern Pharma celebra el seu quinzè aniversari

El seu medicament de paracetamol i ibuprofè són el primer i el tercer genèric més venuts a Espanya

E.P.
28 d'abril del 2014
Ballart va visitar l`empresa farmacèutica ubicada a Can Parellada Foto: A.T.

Kern Pharma ha complert 15 anys com a empresa de desenvolupament, fabricació i comercialització de medicaments genèrics a Espanya, així com de producció per a tercers. Fundada el 28 d'abril de 1999 pel Grup Indukern, actualment la companyia comercialitza més de 400 productes, amb una mitjana de 25 llançaments anuals, i produeix 103 milions d'unitats cada any en la seva planta de Terrassa.

Des dels seus inicis, Kern Pharma basa la seva activitat en dues línies estratègiques. D'una banda, en el desenvolupament, fabricació i comercialització de medicaments genèrics, cobrint un ampli ventall d'àrees terapèutiques. I, per una altra, en el servei de desenvolupament de productes, 'contract manufacturing' i producció química per a tercers. Gràcies a això, en aquests 15 anys de trajectòria, la companyia ha tingut un creixement sostingut en formes farmacèutiques produïdes, nombre d'empleats i facturació. Amb més de 130 molècules en el seu vademécum i més de 400 productes al mercat, cada any Kern harma fabrica 103 milions d'unitats de medicaments genèrics en el seu centre de producció de Terrassa, amb unes instal·lacions de 54.000 metres quadrats.

Dos dels seus vaixells insígne són el 'Paracetamol Kern Pharma' i el l'Ibuprofeno Kern Pharma', el primer i el tercer genèric més venuts a Espanya. No obstant això, el seu portafoli inclou nombroses àrees terapèutiques: analgèsics, anticonceptius, antidiabètics orals, antifúngics, antigripales, antihistamínics, antiinfecciosos, antiinflamatorios, cardiovasculars, dermatologia, gastrointestinal, inmunosupresores, múscul esquelètic, oftalmologia, oncològics, respiratoris, sistema nerviós central i urologia.

La seva plantilla està integrada actualment per més de 630 empleats, enfront dels 104 de l'any 1999. Quant a la seva facturació, les vendes de Kern Pharma han augmentat més d'un 60 per cent en els últims 5 anys, aconseguint els 168 milions d'euros en 2012. D'ells, el 65 per cent correspon a producte propi i el 35 per cent a la producció per a tercers. Aquestes xifres situen a Kern Pharma en la tercera posició per producció d'unitats i en el sisè lloc per facturació en el rànquing de laboratoris de genèrics a Espanya.