Els testimonis allunyen l'agressió contra Navarro del procés sobiranista

Un parell de feligresos que sortien de missa de dotze asseguren que "va ser un cop molt teatral, com aquell 'te pego leche' de Ruiz Mateos" i, aparentment, sense cap connotació política

J.M.O./Ll.Tarrida
28 d'abril del 2014
Plaça Vella de Terrassa i accés a la catedral del Sant Esperit, on va ser agredit Pere Navarro F: J.M.O.

"Jo sortia de missa de dotze quan, de cop, m'ho vaig trobar", ha explicat a La Torre una terrassenca que va viure l'agressió contra Pere Navarro d'aquest diumenge. Segons ella, efectivament, l'agressora li va dir "tu ets un fill de la gran puta", amb l'afegit -que Pere Navarro no ha mencionat- de "tu ja saps de què va". "Va ser un cop molt teatral, com aquell 'te pego leche' de Ruiz Mateos", assegura aquesta feligresa que prefereix reservar la seva identitat. Tota l'escena va ser de curta durada.

La descripció de l'agressora és "una dona molt ben arreglada i enjoiada, d'uns cinquanta anys". De fet, la sensació de la testimoni és que "semblava un problema derivat de quan era alcalde o, potser, d'alguna cosa de tipus personal". Pere Navarro anava acompanyat de la seva esposa que, segons aquesta descripció, "semblava molesta, però no espantada".

Un segon testimoni, un home de 76 anys, habitual de missa a la catedral del Sant Esperit de Terrassa, també sortia del recinte mentre entrava la gent de les comunions. L'agressió a Pere Navarro es va produir a menys d'un metre d'on estava. En realitat, parla més de un copet que d'una pantuflada i en cap cas d'un cop de puny. A més de les frases anteriors, a aquest testimoni li va semblar escoltar alguna invectiva contra els socialistes: "Ens portareu a la ruïna", concretament. I ratifica que la dona anava molt mudada i es dirigia a una de les 25 comunions que es celebraven a la basílica. La senyora, segons aquest testimoni, no va fugir, sinó que va entrar a la catedral.

"La Nuri", descartada

En aquest sentit, l'aspecte de la dona que va agredir Navarro també quadraria amb una persona molt enfadada, però sense problemes mentals i, per tant, descartaria l'opció de "la Nuri", un personatge molt conegut a Terrassa, que acostuma a moure's per la zona del centre demanant almoina. A més, tampoc no fóra creïble que Pere Navarro ignorés que l'agressora era "la Nuri", fàcilment identificable.

Aquestes versions, que han de poder corroborar d'altres assistents a la missa de dotze del Sant Esperit, contradiuen les afirmacions de Pere Navarro a diverses emissores de ràdio en el sentit que l'agressió estaria relacionada amb el procés polític català.