L'AMPA Roser Capdevila acusa el director de quedar-se més de 10 mil euros

Tot i que els pares han assegurat que hi ha indicis d'irregularitats des del 2009, la quantitat ressenyada es limita als comptes dels únics dos trimestres als quals han tingut accés

E.P./ La Torre
28 d'abril del 2014
Representants de l'AMPA Roser Capdevila de Terrassa Foto: E.P.

El portaveu de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (Ampa) del col·legi públic Roser Capdevila de Terrassa, Jordi Puigdellívol, ha acusat aquest dilluns al qui ha estat director del centre entre l'any 2008 i principis d'aquest any. L'AMPA l'acusa d'apropiar-se d'uns 10.000 euros entre el segon i tercer trimestre de 2013. "Més enllà de la manca d’observança a la llei, la falta de la més mínima dignitat moral per part d’aquell que representa el cap pedagògic de l’escola", han relatat els representants de l'entitat.

Puigdellívol ha destacat que la quantitat suposa gairebé un 10% del pressupost del centre, i ha remarcat que part dels diners procedeix de les quotes de 250 euros que els pares abonen anualment per sufragar les excursions i el material escolar. Tot i que ha assegurat que hi ha indicis d'irregularitats des del 2009, els 10.000 euros es limiten exclusivament als comptes dels únics dos trimestres als quals han tingut accés els pares. Segons els pares, el director Blai S. va utilitzar presumptament fons del col·legi per comprar una rentadora, dos 'e-books', càmeres de fotos, tinta per a impressores no compatibles amb les del centre i xecs-restaurant, així com per pagar transport.

A més, l'Ampa ha detectat un traspàs de 1.000 euros al mes de maig a un compte desconegut, un reintegrament de 1.000 euros sense justificar el juny, un altre traspàs a la Universitat Blanquerna de 2.307,38 euros el juliol i un reintegrament de 2.500 euros l'agost "quan el col·legi estava tancat i no tenia cap activitat". "Sospitem que havia muntat una estructura per gestionar el col·legi com si fos un cacic", ha sostingut Puigdellívol, que ha relatat que el centre no va disposar d'una comissió econòmica fins al 2013.

A més, volen destacar, que fins al 2013, l’òrgan administratiu de l’escola no disposava d’una comissió econòmica "com és preceptiu en la formació de tot consell escolar de titularitat pública i així ho disposa la normativa. Aquesta circumstància de la qual el primer responsable és el sr director, ha dificultat la supervisió dels comptes. Comptes que el consell escolar es va negar a liquidar el període dels 4 últims anys", han sentenciat.

Segons ha criticat, el que és més sorprenent i indignant del cas és que Blai S. ha reconegut haver malversat uns 9.300 euros -dels quals ha tornat uns 8.000- i que poc després es va agafar la baixa mèdica, sense que la Conselleria d'Ensenyament "l'apartés del càrrec amb efectes immediats, independentment de les possibles actuacions" futures.
"La pèrdua de confiança amb Blai S. i de l’equip directiu, és absoluta i els pares demanem que l’administració actuï amb fermesa. Ens neguem a acceptar que la corrupció s’introdueixi atmosfèricament en totes les esferes de la institució pública fins a constituir-se en normalitat, i des de l’ampa demanem que el departament actuï amb la contundència i amb la celeritat que hauria d’actuar", aclareixen.

Ministeri Fiscal
El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha declarat a Europa Press que s'ha seguit el procediment reglamentari, posant en mans del Ministeri Fiscal la resolució d'un expedient disciplinari que s'ha obert per presumptes irregularitats amb recursos del col·legi i per incompliments amb la seva gestió econòmica. Segons ha reconegut, ara està apartat de les seves funcions a causa de la baixa mèdica, de manera que si rebés l'alta tornaria a ocupar el càrrec de director.

Arribats a aquest punt, seria el moment de prendre "altres decisions", que no ha volgut relatar. Davant d'aquesta situació i davant de la continuïtat de la resta de membres de l'equip directiu, Puigdellívol ha avisat de l'existència d'un "clima de desconfiança" entre els pares, que podria portar a alguns d'ells a no pagar les pròximes quotes del centre.