Terrassa reviu el passat més esplendorós

La Fira Modernista arriba el 10 i l'11 de maig amb 600 activitats

per La Torre, 6 de maig de 2014 a les 06:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Terrassa tornarà a fer un viatge al passat, a una de les èpoques més esplendoroses de la seva història. Els dies 10 i 11 de maig la vila egarenca reproduirà l'esplendor de finals del segle XIX i principis del XX en la dotzena edició de la Fira Modernista.  Amb un pressupost de 95.000 euros, compta amb la participació de 130 entitats, que han programat 600 passis d'activitats. Personatges singulars, recreacions, visites als edificis, exposicions, espectacles, fires, disfresses d'època oferiran l'oportunitat de viute una experiència única a Catalunya.

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha recordat que la festa major de primavera, la Fira, ha posat el modernisme egarenc al món, i l'ha redescobert i posat en valor, per la gent de casa  i per la de fora. "És un esdeveniment únic", un motor de promoció turística i cultural i un element de dinamització.


La Fira va néixer el 2003 per recuperar les festes de la primavera, que es van institucionalitzar a Terrassa el 1228 per un privilegi del rei Jaume I. Des de 2007 està declarada per la Generalitat festa local d'interès turístic. El 2010 va obtenir un dels Premis Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques en la categoria d'activitats turístiques.

L'edició de 2014 es dedica al pintor Joaquim Vancells i Vieta, artista polifacètic, dissenyador, mestre i promotor d'activitats culturals. 

Participació