Labòria: «Cal més sensibilització però Terrassa no està bruta»

L'equip de govern ha tombat la proposta de resolució presentada per CiU centrada en la millora de la neteja viària | Els convergents han recriminat a l'executiu que "tanca els ulls" a una problemàtica "real"

Lluïsa Tarrida
24 d'abril del 2014


El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Terrassa ha presentat en el ple d'abril una moció centrada en la millora de la neteja viària dels espais públics del municipis. La moció ha obtingut els vots a favor de CiU i PP i els vots en contra de l'equip de govern, per la qual cosa ha estat desestimada.

Josep Bigordà (CiU)

"Li donem la benvinguda senyora Labòria. La proposta de camions amb càrrega lateral que ara s'ha implamentat va ser una proposta nostra"

"La deixadesa en el manteniment en la nostra ciutat creiem que és evident"

"I li posaré només alguns exemples: les voreres de la plaça Onze de Setembre estan plenes de xiclets, el carrer Almeria té totes les parets pintades, les zones ajardinades del carrer d'Itàlia o de la plaça d'Ibèria hi ha desaparegut la gespa i la imatge és de total deixadesa i això que només fa uns mesos que s'han inaugurat, també trobem pintades i les jardineres no hi ha res plantat al voltant del Museu Tèxtil, el carrer Llebre hi ha un cementiri de cotxes abandonats, o l'avinguda del Vallès es troba eternament bruta, i així podria seguir durant dies...

"Segueixin des del govern tancant els ulls i no demanim col·laboració, amb la seva actitud només aconseguiran que la problemàtica sigui mes greu i Terrassa no s'ho mereix"

Javier Pereira (PP)

"Aquesta és una proposta de reiteració que ha estat efectuada en diverses ocasions pels dos partits de l'oposició. Creiem que el manteniment i neteja dels carrers és una de les principals preocupacions dels nostres vilatans i considerem que des de l'equip de govern no es progressa en la velocitat adequada"

"Fer copartícip la ciutadania és una alternativa que pot ajudar en la millora d'aquest servei, alhora que fa que s'impliqui més i millor en el manteniment de les àrees públiques".

"Des de l'Ajuntament s'ha de donar una resposta integral i activa sobre la neteja als nostres barris. Cal un pla de xoc, cal que es faci un equip especial de neteja que ajudi a convertir Terrassa en una ciutat amb millor qualitat de vida".

"No es tracta d'invertir més recursos sinó fer una bona distribució dels actuals. Proposem que es pugui fer una neteja general a fons de manera periòdica i efectiva"

"No volem que el servei de neteja estigui programat com si fos un mer tràmit i no com una necessitat real, cal més coordinació i una programació marcada dels llocs on s'ha d'actuar, cal un sentit de qualitat en els serveis que es donen a la ciutadania i un pla d'actuació digne i correcte".

Carme Labòria (PSC)

"Aquesta proposta té un punt d'oportunisme, ja que es planteja just després de la implantació del sistema de recollida lateral que afectarà a un 25% de la població i que ha d'incidir en una millora i redistribució dels equips de neteja"

"És injust dir que la ciutat presenta deixadesa i bruticia, pot ser en llocs o moments puntuals però no es pot afirmar de caràcter general"

"Sobre la revisió de les zones ajardinades, volem recordar que la jardineria pública està en evolució constant, i la tendència com es pot comprovar és utilitzar la planta autòctona i natural, això ja es fa només cal veure per exemple l'ampliació que s'ha dut a terme al Parc de Vallparadís".

"Tenen raó calen fer campanyes de sensibilització ciutadana enfocades a la selecció correcte en origen dels residus o també a la neteja i el manteniment dels espais públics, per això també es farà en la campanya que des del govern iniciarem en els propers mesos"

"Evidentment, creiem que és necessària la col·laboració de les entitats veïnals en aquestes tasques de neteja i civisme, per això ja hem realitzat diverses iniciatives als barris per exemple de Can Russell o Sant Llorenç"

"Tenim programats més de 70 projectes i 400 intervencions, amb això volem dir que per l'equip de govern, la neteja és una prioritat"

"No he negat que hi hagi llocs o moments en què hi ha brutícia o sensació de deixadesa, però en cap cas consisteix una sensació general".

"La neteja a places i carrers esdevé estrategica per l'equip de govern, i ho és des d'un punt de vista sanitari i ambiental però també tenint en compte la percepció de la ciutadania".

"La neteja de la ciutat i la recollida de residus afecten a tots els ciutadans. Estem molt lluny d'aquells any on tot s'hi valia. Hem fet molts esforços per millorar la recollida selectiva i la gestió de qualitat de la neteja diària, per exemple, hem reduït els punts de manteniment intensiu que eren  més de 200 fa pocs anys als 90 actuals"

"No obviem que la siutació de crisi econòmica ha fet que des de l'Ajuntament s'hagi prioritzat o destinat més recursos a departaments que abans no en necessitaven tants, com Serveis Socials, i que això ha repercutit en la inversió cap al manteniment de la ciutat, però s'ha mantingut la qualitat del servei"

"Sempre s'ha de millorar, i com que en som conscients hem activat nous projectes".