'Rec4 Apocalipsi' obrirà el Festival de Cinema de Sitges

La quarta pel·lícula de la saga de Jaume Balagueró i protagonitzada per Manuela Velasco ha estat rodada en bona part a Terrassa

Jordi Palmer / E.P.
26 d'abril del 2014


El món dels somnis i les fantasies oníriques conformen el leitmotiv de la 47a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que aquest dimecres ha desvetllat el seu inquietant cartell i anunciat que l'esperada quarta part de 'Rec. Apocalipsi', de Jaume Balagueró serà la pel·lícula que inaugurarà el certamen.

Un nen vestit amb uniforme escolar, amb els ulls tapats i duent un manat de globus convertits en ulls. Aquest és l'inquietant cartell que donarà la benvinguda als assistents de l'edició d'enguany del festival de Sitges, que se celebrarà del 3 al 12 d'octubre i que remet als universos onírics que vol honorar aquesta edició, com a via d'escapament "d'una realitat molt avorrida", segons paraules del director de la mostra cinematogràfica, Ángel Sala. El cartell, creació de l'agència China sota la direcció artística de Miguel Ángel Duo, recull en segon pla l'emblemàtica església de Sitges.

Jaume Balagueró ha remarcat que el camí d'aquesta saga està molt imbricat amb el festival, ja que el primer lliurement va debutar en el certamen, i tot i que 'Rec 3' no va passar per l'esdeveniment per problemes de dates, la saga acaba on va començar, cosa que és "molt emotiva". Després de descartar-ne nous lliuraments, ha explicat que aquesta última serà, sobretot, molt diferent per no tornar a oferir el mateix als espectadors, però alhora molt semblant a les primeres, amb l'esperit de Rec1 i Rec 2.

"Terror, angoixa, estrès i claustrofòbia" són els seus ingredients, amb la promesa de passar una experiència molt divertida, semblant al d'una atracció brutal, que ha resumit com un divertiment brutal i aterridor. La pel·lícula, protagonitzada per Manuela Velasco, encara no està acabada, ha dit Balagueró, que està immers en el procés de post producció després de ser rodada a Terrassa, Barcelona, Gijón i Canàries, segons ha explicat abans d'oferir en primícia un tràiler no definitiu de la pel·lícula. 

El film arrenca quan Ángela Vidal, l'única supervivent d'una terrible infecció, és evacuada de l'edifici, i el caos torna a imperar sota noves i terribles formes.

Miguel Ángel Duo, creador del cartell i Ángel Sala, director del Festival de Cinema Fantàstic Foto: Jordi Palmer / Nació Digital