Terrassa acull un espectacle musical amb motiu del Tricentenari 1714

L'obra "Barcellona alla moda" es podrà veure aquest diumenge a l'Auditori Municipal

La Torre
26 d'abril del 2014
Imatge de l'espectacle Barcellona alla moda Foto: A.T.

Aquest diumenge, a les sis de la tarda, l'Auditori Municipal acollirà l'espectacle "Barcellona alla Moda. Teatre musical a la Barcelona entre 1707 i 1714" dins dels actes del Tricentenari 1714. Comptarà amb la participació de l'actor Elies Barberà i de la soprano Maria Hinojosa. A més, els acompanyaran la companyia de dansa Barroc Ballet, sota la direcció de Teresa Alves, i l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí amb Dani Espasa a la direcció musical. El preu de l'entrada és de 13 euros.

A les cinc de la tarda, però hi haurà una xerrada prèvia dels aspectes de la vida artística i cultural de la Cort Reial dels Habsburgs a laBarcelona d’entre 1707 i 1714 a càrrec de Josep Dolcet (estudi musicològic) i Pepelú Guardiola (dramatúrgia, il·luminació i direcció escènica).

SINOPSI: La desfeta d’Almansa obliga al jove aristòcrata Llibert Folch de Cardona a abandonar la seva ciutat, València, fugint de l’ofensiva dels exèrcits del Duc d’Anjou. Barcelona, el seu nou destí, on la cort austriacista ha establert de manera provisional la seva seu, viu, tot i la guerra, un temps d’esplendor, alla moda. El jove Llibert participa de la intensa activitat artística i cultural de la cort. Activitat que es veurà truncada pels esdeveniments dramàtics que van acompanyar el darrer tram de la guerra. Música, dansa i teatre en el context d’un període convuls per Catalunya.