Actes per Sant Jordi a Vacarisses

La Biblioteca El Castell acull una exposició sobre el poeta, escriptor i traductor català Miquel Martí i Pol

Lluïsa Tarrida
22 d'abril del 2014
Com tots els anys, el dimecres 23 d’abril és la diada de Sant Jordi i Vacarisses acollirà un seguit d’actes per celebrar-la. D’una banda, al llarg de tot el mes, la Biblioteca El Castell acull una exposició sobre el poeta, escriptor i traductor català Miquel Martí i Pol, que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) de Vacarisses (el mateix dia 23, tindrà parada de llibres a la Plaça Major).

La mostra anirà acompanyada de material bibliogràfic i audiovisual de la biblioteca del municipi, així com d’altres fons representatius, procedents de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona. Per treballar l’autor de manera didàctica, l’exposició serà itinerant, fent parada a l’Institut de Vacarisses, al maig. De cara a l’inici del proper curs escolar, hi ha la intenció de dur-la també als centres de primària del municipi, en el marc del Correllengua 2014. A partir de l’octubre, es preveu cedir-la a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona.

Al llarg de tot el dia de Sant Jordi, els establiments adherits a la campanya Comerç de Vacarisses: aparador de cultura exposaran llibres de la biblioteca que tractin el tema principal i altres relatius a què es dedica cada comerç. A la tarda, la Biblioteca El Castell organitza una lectura i interpretació de textos literaris en veu alta, que tindrà lloc a l’arcada del mateix edifici, sota el lema “Llegir ens uneix, la lectura ens fa lliures”. 

La diada es clourà també a la biblioteca, amb la presentació del llibre Les maquetes de Vacarisses, a càrrec del rector de la parròquia de Vacarisses i únic fill predilecte de la vila, Mossèn Sebastià Codina. També hi participaran col·laboradors destacats en la redacció del volum, com són Jaume Pintó i Joan Vila.