Un parella traficava amb l'hormona del creixement que prenia la filla

El matrimoni de Terrassa venia a 100 euros caixes que rebia gratuïtament de l'administració a través d'un bar

Europa Press
15 d'abril del 2014
Els Mossos d'Esquadra han detingut una mare i el seu company sentimental per presumptament vendre al mercat negre l'hormona del creixement que havien prescrit a la seva filla en un hospital de Terrassa i deu ciclistes i culturistes que traficaven amb nombrosos productes dopants.

L''inspector en cap de l'Àrea Central de Persones dels Mossos, Jordi Domènech, ha explicat que els esportistes arrestats eren federats però feien competicions ciclistes 'amateur', per la qual cosa no es dopaven per diners sinó per "ego", per poder tenir una més bona marca en el seu perfil de Facebook o al seu gimnàs.

El matrimoni, veí de Terrassa, venia a 100 euros les caixes d'hormona del creixement que rebia gratuïtament de l'administració -per a qui comporta un cost de 170 euros- a través d'un bar pròxim a la seva casa en la qual el fill del propietari és culturista, tot i que aquesta hormona, que només pot aconseguir-se a hospitals, pot arribar a costar 500 o 600 euros.

A més d'un delicte de tràfic de substàncies dopants, la parella pot ser autora d'un delicte d'abandonament de família -per no subministrar el medicament prescrit a la seva filla- i estafa a l'administració.

Aquest bar va ser el nexe d'unió dels detinguts, relacionats entre ells, i que consumien i traficaven amb dopants no per obtenir un alt rendiment econòmic sinó per poder seguir dopant-se a cost zero, molts d'aconseguits per internet procedents de la Xina.

Segons Domènech, al llarg de la investigació han pogut comprovar el "vincle i connivència" entre el món del culturisme i els gimnasos -on s'investiguen des de fa anys casos de dopatge- amb el del ciclisme 'amateur' per traficar amb substàncies dopants.

Ha explicat que cada vegada "ho troben més" en el món de l'esport 'amateur' i de fet ja s'ha destapat altres vegades que esportistes es dopen simplement per acudir a maratons i carreres populars.