Insults a ERC per portar estelades el dia de la República

Els republicans egarencs fan un comunicat on lamenten que se'ls ofengués per aixecar la bandera independentista al costat de la tricolor

La Torre
15 d'abril del 2014
ERC i les Jerc de Terrassa lamenten les situacions viscudes durant la commemoració de la proclamació de la República. Algunes persones els van ofendre amb paraules ultratjoses per portar i aixecar estelades. Per aquesta raó, els dos grups han fet un comunicat conjunt on expliquen el seu parer sobre la història i sobre els insults a les xarxes socials.

Resposta
"Avui, 14 d’abril, des d’ERC i JERC Terrassa commemorem la proclamació de la República, ara fa 83 anys, considerant-nos hereus dels anhels d’aquells qui la proclamaren i per la qual lluitaren. Per això, ahir participàrem a l’acte organitzat per la Comissió 14 d’abril.

I sí, ho férem amb estelades i al costat d’entitats i partits que desitgen la III República, però que defensen, també, el dret a l’autodeterminació del poble català, ja que és un valor inherent al republicanisme, històric defensor de la llibertat dels pobles.

La tricolor no és, doncs, la nostra bandera; però és aquella per la qual tants catalans i catalanes s’hi deixaren la pell. Els mateixos que, aquell 14 d’abril, sortiren al carrer també amb estelades i senyeres, reivindicant la República.

Per això, a aquells que ens insultaren ahir, els responem, ben clar, que una bandera no està renyida amb l’altra i que, nosaltres, per sobre de tot, commemorem i recordem tot allò que ha estat i està fet en pro dels valors republicans, així com també lluitem per la República catalana, convençuts que és l’única via que té la societat catalana per avançar cap a la llibertat, la dignitat i la justícia social. Per construir, entre tots i totes, una societat que abanderi la igualtat d’oportunitats, la no discriminació per raons de sexe, religió, classe social ni origen, i que sigui radicalment democràtica i oberta al món.

A aquells que ens insulten per brandar la senyera estelada, els diem, també, que potser són ells els que no tenen tanta legitimitat. Ells, que actuen en contra del dret a decidir. Ells, que es negaren a anomenar-se un partit republicà. Ells, que, després d’anys al capdavant de l’Estat, no han avançat cap a la república. Ells, que s’omplen la boca de paraules, però no de fets. Sense anar més lluny, ahir canviaren, simbòlicament, el nom feixista del Passeig Comte d’Egara, fet que les JERC portem temps reclamant.

Per què no ho fan realment, doncs? Són ells qui tenen el poder per fer-ho. Si parlem, doncs, de legitimitat, ERC i JERC Terrassa la teníem tota per ser-hi ahir, i per fer-ho amb estelades. Perquè aquells qui defensem la República, sigui quina sigui, ho fem des del respecte i el companyerisme, recordant els qui foren els nostres antecessors i lluitant per un futur millor. Visca la República! ERC i JERC Terrassa".

Piulades de suport