La PAH Terrassa se suma a les accions contra el Banco Popular

Lluïsa Tarrida
11 d'abril del 2014
La Plataforma ha estat a les oficines del Banco Popular de Terrassa Foto: PAH Terrassa

Al febrer de 2013, les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Catalunya van iniciar una negociació col·lectiva amb Banco Popular. Aquesta negociació va ser possible per la pressió social. Des de la plataforma consideren que aquesta entitat bancària "no ha ofert una solució digna a una mínima part dels casos presentats" i "ha mostrat molt poca voluntat negociadora". Així mateix, la PAH l'acusa "d'incomplir sistemàticament els acords als quals es van comprometre".

Per tot plegat, dilluns les PAH de Catalunya van manifestar que trencaven formalment qualsevol negociació amb Banco Popular i van iniciar una campanya massiva per pressionar les entitats. A Terrassa, les accions s'han mantingut durant tota la setmana, amb especial intensitat aquest dijous i divendres.

Aquest divendres, els membres de la PAH Terrassa han estat en diverses oficines per demanar solucions als diversos casos que l'entitat té oberts amb famílies egarenques. Exigeixen que en un termini màxim de 15 dies es concerti una reunió inicial entre membres de la PAH catalana i càrrecs amb capacitat de decisió de Banco Popular. Han estat tot el matí fent cua perquè els treballadors els atenguessin i han acabat empaparant l'oficina.

Llargues cues aquest matí al Banco Popular Foto: PAH Terrassa