Malestar entre els veïns pel futur pàrquing del CN Terrassa

La Federació d'Associacions de Veïns afirmen que el projecte s'ha gestionat d'amagat del districte i es mostren preocupats per la repercussió que aquest tindrà sobre la Biblioteca pública D5

Lluïsa Tarrida
10 d'abril del 2014
La Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) va aprovar el passat dissabte en assemblea general un manifest sobre la construcció d'un pàrquing en les instal·lacions esportives gestionades pel Club Natació Terrassa a l'avinguda Abat Marcet. Els veïns reunits en l'assemblea afirmen que "qualsevol tipus d'actuació de la transcendència que pot tenir la construcció del citat pàrquing ha de ser debatut i aprovat, inicialment, pel Ple del Districte V, convençuts del paper que aquest ple ha de tenir en la vida del Districte".

La FAVT afirma que el projecte "s'ha gestionat a l'esquena del Districte i de les associacions de veïns". A més, critiquen que mentre l'Ajuntament "ho negava", el Club Natació "anava publicant notícies concretes sobre el futur de l'aparcament". Des de la FAVT expliquen que "no ens oposem a cap millora en les instal·lacions esportives però, en cap cas i sota cap promesa, permetrem que cap projecte menyspreï i arraconi la Biblioteca del Districte". Així mateix exigeixen que es realitzin de forma "prioritària, actuacions encaminades a dignificar aquesta instal·lació cultura".

En el manifest també afirmen que "mentre no es trobi el millor emplaçament, exigim plena accessibilitat a la biblioteca, tal com es va dissenyar inicialment, obligant al CNT a respectar i impulsar l'ús d'aquesta instal·lació". La Federació de Veïns va voler deixar clar que "no som favorables a actuacions que fomentin l'ús de vehicles privats, i menys si aquest foment pot suposar canvis de mobilitat i de trànsit en el Districte i/o als barris que ho formen" i ressalten que "la possible substitució d'equipaments esportius per un pàrquing no garanteix l'augment del nombre d'usuaris de les instal·lacions, però si que suposa la pèrdua d'instal·lacions al barri que les acull i trenca l'actual mapa de la ciutat en instal·lacions esportives".

Finalment, la FAVT lamenta que les "suposades necessitats d'una entitat, per molt important que pugui ser aquesta, estiguin per sobre de la informació i la transparència d'una institució com l'ajuntament, sobretot després dels diferents reconeixements rebuts". Per tot plegat, es va aprovar per unanimitat que es convoqui de forma "immediata" una reunió informativa entre l'ajuntament i la FAVT per parlar sobre aquest tema i que també es convoqui "urgentment" un ple del Districte V perquè s'informi del projecte.