Àngel Rodríguez, Eva Molina i Roger Torné guanyen 'El Somriure del Gat'

Es van presentar 62 treballs de sis centres diferents: Escola el Cim, Escola Pia, Escola Tecnos, INS Ègara, INS Montserrat.

La Torre
09 d'abril del 2014
El concurs està adreçat a estudiants de 2n cicle d’ESO i de batxillerat Foto: A.T.

Aquest dimarts va tenir lloc l’acte de lliurament de premis del concurs literari “El Somriure del Gat”, que va tenir lloc a la sala d’actes de la BCT. Hi van assistir la regidora d’Ensenyament de Matadepera, Carme Querol; el president d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Josep Casajuana; i la presidenta de l'Associació de mestres Alexandre Galí, Teresa Ciurana, i el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa Manuel Pérez.

El concurs, adreçat a estudiants de 2n cicle d’ESO i de batxillerat, està organitzat pel Grup de Didàctica de la Llengua Catalana i Literatura amb el suport del Grup Literari d’Amics de les Arts, l’Associació de Mestres Alexandre Galí i els Ajuntaments de Matadepera, Viladecavalls i Terrassa. Enguany s’han presentat a la convocatòria 62 treballs de sis centres diferents: Escola el Cim, Escola Pia, Escola Tecnos, INS Ègara, INS Montserrat.

Els guanyadors han estat els següents:

Narrativa, de 3r i 4t d’ESO: Terrassa 1713, d’Àngel Rodríguez (INS Montserrat Roig).

Poesia, de 3r i 4t d’ESO: La mandra, d’Eva Molina (Escola el Cim).

Narrativa, de batxillerat: El pas de vianants, de Roger Torné (Escola Tecnos).

“El somriure del gat” fa referència al títol d’una conferència que Agustí Bartra va fer a la Universitat de Maryland (1969) i a la de Barcelona (1975), en la que fa referència al personatge del llibre Alícia en el país de les meravelles de Lewis Carrol. El premi havia existit amb anterioritat i va ser recuperat l’any del Centenari del naixement d’en Bartra pel Grup de Didàctica del Català, Amics de les Arts i els ajuntaments esmentats.