Registre municipal per licitar obres a Terrassa

Les empreses de la construcció ja poden inscriure-s'hi

La Torre
08 d'abril del 2014
La directora de l’Àrea de Planificació  Urbanística i de Territori de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Sanz, i la cap del Servei de Contractació d’obres, Imma Soler, van reunir-se amb una vintena d’empreses del Gremi de la Construcció del Vallès per explicar-los les actuacions contemplades al Programa d’Actuació de Millora Urbana “Terrassa, barris en marxa”, així com els procediments de contractació que s’utilitzen.

La trobada, conduïda per Joan Boada, assessor tècnic de la Cecot, va centrar-se en explicar els criteris i processos a seguir per tal que les empreses que així ho vulguin puguin inscriure’s directament al registre que l’Ajuntament ha habilitat per poder licitar les obres que s’han programat a la ciutat per aquest any 2014.

Tant Sanz com Soler van explicar a les empreses agremiades com fer una definició objecte del contracte d’obres o com elaborar una memòria valorada (ROAS): obligatòria sempre que l’actuació tingui un pressupost superior a 30.000€. També van tractar sobre el contracte menor i sobre tota la tramitació per al procediment obert.

Totes les empreses del sector que estiguin interessades en treballar per l’Ajuntament de Terrassa hauran d’inscriure’s directament a la base de dades que l’administració local ha creat específicament per la gestió del programa d’actuació de millora urbana.

 

Sobre el programa d’Actuació de Millora Urbana

El Programa Terrassa Barris en Marxa, neix fruit de l’acord adoptat al Ple Extraordinari de desembre de 2013, en el que es va debatre la situació actual i futura de la ciutat. Així es defineix un programa d’actuacions de millora de l’espai públic, a desenvolupar durant l’any 2014, amb una dotació econòmica de més de 3.000.000€. 
 
Terrassa Barris en Marxa contempla 75 projectes, que engloben gairebé 400 intervencions en àmbits com:  

  • El condicionament de places i parcs
  • L’actuació en cruïlles, calçada i voreres de forma integral
  • La millora dels paviments i de la senyalització horitzontal en trams de carrils bus i en vies principals i interiors de la ciutat.
  • La substitució i millora de jocs infantils.
  • La realització de passos elevats.

La recuperació de l’espai públic alliberat amb la implantació del sistema lateral de recollida de residus, entre d’altres.