Clara Anyó s'imposa al Màsters d'Esgrima de Catalunya

La Torre
07 d'abril del 2014
Anyó va imposar-se a Enciso en una final molt disputada Foto: CECT

Aquest dissabte es va celebrar a Terrassa l’edició 2013 del Màster d’Esgrima de Catalunya a Espasa Femenina, en una esplèndida matinal d’esgrima en què el nombrós públic que passejava per la plaça Vella va poder presenciar com la terrassenca Clara Anyó s’alçava amb el triomf.

La prova agrupa les vuit millors classificades del rànking català de la temporada anterior, i atorga a la campiona el títol de Màster de Catalunya d’Esgrima. El Club d’esgrima Ciutat de Terrassa va assolir un cop més el doble repte d’organitzar exitosament l’esdeveniment, i d’assolir un èxit esportiu rotund. Les 4 tiradores classificades pel CECT per a la cita van tenir desigual sort.

Anna Esteve (CECT), que després d’uns anys com a esgrimista, acaba de redefinir fa poc temps la seva lateralitat com a esquerrana, no va poder fer res contra l’incontestable estat de forma de la seva companya de club Clara Anyó (CECT). Irene Rivera (CECT) no va poder revalidar el seu tercer lloc de la temporada anterior en caure davant Clara Enciso (SAM), en un estat de forma pletòric. La nota trista de la jornada va ser la lesió muscular de Marina Roncal, que no va poder concretar la seva participació al campionat en fer-se una greu estrebada durant l’escalfament i que la mantindrà allunyada de les pistes durant força setmanes.

Una final vibrant
Ja a semifinals, Anyó va desfer-se de la barcelonina Mariona Escoda (SAM), que finalment va obtenir la tercera plaça a la final de consolació contra Bàrbara Ojeda (SAM), i va guanyar-se el pas a la final, on esperaria Enciso. La final va ser vibrant, i d’alta intensitat competitiva. La precisió en els contraatacs va ser el factor decisiu que va afavorir l’egarenca, que va obligar així a la seva rival a preparar els atacs des de distàncies més curtes, on se sent habitualment còmode, forçant-la a fer preses de ferro més grans i evidents. Dues espectaculars accions ofensives d’Anyó amb segona intenció van sentenciar l’assalt en la seva fase final i li van valdre la victòria.

Tot i el seu excel·lent nivell i palmarès, el títol de Màster se li resistia a la veterana tiradora egarenca, que el recupera 10 anys després d’haver-lo guanyat per primer cop. Clara Anyó se suma a Jordi Llibre, Elena Lara i Irene Rivera a l’elenc d’esgrimistes egarencs que han obtingut excel·lents resultats als Màsters dels darrers anys. Es dóna la circumstància que enguany el CECT ha assolit el doblet, amb victòria en les modalitats d’Espasa masculina i femenina tant de Jordi Llibre (Girona, 24 d’octubre) i de Clara Anyó (Terrassa, 5 d’abril). 

Classificació Final:
1 Clara Anyó
2 Clara Enciso
3 Mariona Escoda
4 Bàrbara Ojeda
5 Marina Roncal
6 Irene Rivera
7 Berta Ballesteros
8 Anna Esteve