El vi La Terra Lliure de Jordi Roset, embotellat

El Ministerio de Agricultura español ha refusat admetre el nom triat per l'empresari independentista de Terrassa, que afegeix etiquetes amb l'estelada

J.M.O.
04 d'abril del 2014
Ampolles de La Terra Lliure Foto: J.R.

Cellers Roset , del terrassenc Jordi Roset, acaba d'embotellar els vins La Terra Lliure, sota la Denominació d'Origen Catalunya . El producte estarà al mercat en un termini de 10-12 dies. L'empresari i emprenedor, promotor de la primera benzinera independentista i dirigent del Cercle Català de Negocis (CCN), feia temps que tenia present aquest projecte i finalment ha reeixit. No ha estat gens fàcil el part, sobretot per culpa d'un nom que no té el vistiplau del Ministerio d'Agricultura. "Tant me fa, continuem endavant". A més, les etiquetes incorporen una estelada.

Cellers Roset, de Montblanc, produeix habitualment sota la DO Conca de Barbera , però La Terra Lliure s'emmarca dins la Denominació d'Origen Catalunya. L'aposta ha estat per tres tipus de vi, un jove negre amb ull de llebre, cabernet sauvignon i merlot; un blanc jove amb xarel·lo i macabeu -"molt català", rebla el propietari-, i un negre de criança, amb merlot i cabernet sauvignon. A la botiga uns sortiran per uns 4'5-5 euros i uns 8.