'la Caixa' premia+Més Eficiència Social de Terrassa

La cooperativa ofereix el servei d’alimentació i monitoratge a les escoles

La Torre
12 d'abril del 2014
El Palau Macaya de Barcelona va acollir la presentació d​​els 20 projectes empresarials guanyadors del Programa d'Emprenedoria Social que realitza l'Obra Social de La Caixa, per donar suport a noves empreses que centren els seus esforços en obtenir un alt impacte social dels seus projectes. Entre ells es troba la cooperativa +Més Eficiència Social de Terrassa, dedicada a oferir el servei d’alimentació i monitoratge a les escoles.

Jaume Lanaspa, el director executiu de l'Obra Social La Caixa,  va destacar que "El programa ha estat tot un èxit i ha aconseguit consolidar-se en aquests tres anys, gràcies a la qualitat i la quantitat creixents dels projectes que s’han anat presentant ".

L'impacte social que es preveu a +Més Eficiència Social es basa en:
- Dedicar tots els beneficis de la cooperativa  a beques menjador. 140 beques menjador tindrien ciutats com Terrassa o Sabadell, si gestionessin les seves escoles públiques.
- D'altra banda, l'1% de la mercaderia que compra, es destina a cistelles composades de verdures, ous i carn, per repartir entre aquelles persones en risc d'exclusió social. 25 cistelles setmanals durant tot l’any ofereixen per ciutats com Terrassa o Sabadell.
- A banda d’altres projectes de consum, com restaurants col·laboratius, plataformes d’intercanvi de bens i temps entre famílies i infants...

Dels 239 projectes presentats inicialment, 20 han estat els que a nivell estatal han aconseguit entrar a formar part d'una comunitat en la qual s'inclou tutoria empresarial per part de l'Obra Social de La Caixa, promoció i visualització dels projectes, una formació en Direcció i Administració d'Empreses Socials a través de l'IESE, i una subvenció de 25.000 € a fons perdut per finançar els projectes socials que es duguin a terme dins de l'empresa.