L'Ajuntament de Terrassa imparteix un curs de monitor

El consistori adapta a la nova normativa de la Generalitat de Catalunya

La Torre
05 d'abril del 2014
Una vintena de joves s’han inscrit per obtenir el títol vàlid per a tot l’Estat L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure infantil, impartirà a partir de demà un curs de monitors i monitores en el Lleure, que per primera vegada atorgarà un títol vàlid a tot l’Estat.

Amb aquest curs l’Ajuntament de Terrassa s’adapta a la nova normativa de la Generalitat de Catalunya. Amb la regulació actual, les persones que superin el curs obtindran, a més del carnet de monitor en el lleure com fins ara, un certificat de professionalitat.

Aquest nou títol oficial, expedit pel Servei d’Ocupació de Catalunya i vàlid a tot l’Estat, acredita al titular com a professional dinamitzador d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil. El curs té una durada de 310 hores, repartides en dues etapes: una lectiva de 150 hores (100 hores presencials i 50 a distància), i una segona etapa de 160 hores de pràctiques. Les classes aniran a càrrec de professionals de l’Aula d’Esplai del Vallès. El curs compta amb 23 inscrits de les 25 places ofertades.

El nou curs forma part del Pla de Formació en el Lleure que cada any programa el Servei de Joventut i Lleure Infantil, per tal d’oferir formació especialitzada, cursos i tallers en l’àmbit del lleure, per a totes aquelles persones que realitzen activitats amb infants i joves de 3 a 17 anys, o que en volen rebre formació. Durant l’any 2013 van assistir als diferents cursos un total de 380 joves. Terrassa compta amb 25 entitats de lleure que organitzen activitats que ajuden a l’infant i el jove a créixer a través del joc, transmetent-los valors i treballant els hàbits des d’una vessant lúdica.

L’Ajuntament de Terrassa dóna suport a aquestes entitats en diferents aspectes, incidint especialment en el de la formació, que ha permès millorar la qualitat de les activitats de lleure a la ciutat i que alhora afavoreix la professionalització i la inserció laboral dels i les joves.