El nou IES Les Aymerigues de Terrassa, a prop

Una moció del PP aprovada al Parlament compromet la Generalitat a licitar el projecte durant aquest any | L'institut ocupa actualment uns espais lliures de l'escola de primària Germans Amat

La Torre
04 d'abril del 2014
Terreny cedit per l'Ajuntament per la construcció del futur IES Les Aymerigues

La diputada del Partit Popular català i portaveu en la Comissió d'Educació, Maria José García Cuevas, ha celebrat aquest dijous que el Parlament hagi aprovat una proposta de resolució presentada pel seu grup que compromet al Govern de la Generalitat a iniciar durant aquest any els tràmits per a la licitació del projecte del nou edifici de l'IES Les Aymerigues , en la parcel·la cedida per l'Ajuntament de Terrassa, per donar traspàs del projecte als Serveis Territorials per a la seva execució.

Durant la comissió d'educació, García Cuevas ha explicat que la proposta aprovada també obliga al Govern a traslladar a l'equip directiu del centre escolar des dels Serveis Territorials, el calendari d'actuació tan aviat s'hagi redactat el projecte. "Perquè la construcció del nou institut pugui escometre's amb caràcter immediat", ha remarcat. La proposta del PPC parteix de la situació actual de l'institut, situat provisionalment en uns espais lliures de l'escola de primària Germans Amat, que va deixar de matricular els cursos inferiors, per traslladar-se a un nou edifici construït per a l'escola en el barri de la Maurina.

“L'edifici de l'escola Germans Amat, construït fa més de 50 anys, es troba en un estat deficient i precari, que no resulta adequat para albergar un centre d'educació secundària”. Per aquest motiu la diputada ha explicat que el nou edifici pel IES Les Aymerigues "resulta absolutament urgent", ja que durant el curs 2014-15 s'impartiran ja els quatre nivells de l'ESO, "la qual cosa saturarà tots els espais disponibles a l'edifici actual".

En aquest sentit ha celebrat que la proposta del PPC posi data a l'inici de la solució, ja que els Serveis Territorials no acabaven de concretar un calendari, i "el nou edifici és indispensable per acollir en el curs 2016-17 als nous grups, o la Generalitat haurà de buscar una altra solució, precària i transitòria, com serien barracons, que a més de resultar inadequats en un sistema de qualitat, encaririen el conjunt del projecte", ha conclòs.