7 empreses de Terrassa, a la Jornada Porta a l'Exterior de CaixaBank

Ofereix la seva experiència i coneixement dels mercats per contribuir al desenvolupament de projectes internacional

La Torre
03 d'abril del 2014
CaixaBank ha reunit a Barcelona a més de 130 empreses catalanes, 7 de les quals de Terrassa, totes elles interessades en potenciar el seu negoci a nivell internacional en la Jornada Porta a l'Exterior celebrada a la Llotja de Mar de la ciutat comtal. Durant tot el dia, els directors de les oficines de representació de CaixaBank i els especialistes en comerç exterior de l'entitat financera han assessorat a les empreses assistents sobre com dotar a la seva activitat una dimensió internacional.

Així mateix, els han ofert assessorament sobre nous països i mercats als quals dirigir les seves exportacions i com orientar millor els seus projectes internacionals. A més de les entrevistes personalitzades que han mantingut les empreses amb els representants de la xarxa internacional de CaixaBank, s’han organitzat també tallers pràctics per a les empreses exportadores per tractar temes com Avals i Garanties Internacionals, Finançament de les Exportacions i Crèdits Documentaris d'Exportació. Iniciativa para a donar suport al sector empresarial CaixaBank compleix la seva VII edició a Barcelona de les seves jornades d'assessorament amb especialistes en comerç exterior.

L'entitat ha promogut la iniciativa amb l'objectiu de donar suport al sector empresarial en els seus projectes internacionals, posant al seu servei la seva experiència i coneixement dels mercats per facilitar les seves operacions en l'exterior. 

CaixaBank és una de les entitats capdavanteres en oferir assessorament per al comerç exterior amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. L'entitat compta amb un ampli equip d'especialistes en comerç exterior per assessorar sobre els mercats exteriors. Igualment, compta amb un equip de banca internacional i amb una xarxa d'oficines de representació a Londres (Regne Unit), París (França), Milà (Itàlia), Stuttgart i Frankfurt (Alemanya), Istanbul (Turquia), el Caire (Egipte), Bogotà (Colòmbia), Beijing i Xangai (Xina), Nova Delhi (Índia), Singapur i Santiago de Xile (Xile).

L'entitat també disposa d'oficines operatives en l'exterior: Varsòvia (Polònia) i Casablanca i Tànger (el Marroc). En total, la xarxa exterior de CaixaBank ofereix cobertura en més de 50 països. També compta amb acords amb més de 2500 bancs internacionals que permeten donar servei a les empreses a qualsevol país. Comerç exterior, el baròmetre de les exportacions Segons les dades de TrafficWatch, CaixaBank té una quota de mercat en crèdits documentaris d'exportació del 23% i en emissió d'avals i garanties internacionals del 27%.

L'entitat participa directament en la tramitació d'una part important de les operacions internacionals que són “baròmetres” principals de l'evolució de les exportacions a Espanya. L'ampli equip d'experts, l'experiència en negocis i projectes internacionals i la seva xarxa exterior permeten a CaixaBank recolzar a les empreses exportadores prestant serveis i assessorament amb solucions específiques i adaptades a les seves necessitats. S'ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les més grans corporacions i grups empresarials en els seus projectes internacionals més complexos.