Bikimel aportarà l'aroma rural a L'Hotel de Matadepera

La Torre
03 d'abril del 2014
Bikimel al Voilà!
Bikimel al Voilà! | Noèlia Roger


Aquest dijous a les onze de la nit, actuació a L'Hotel de Matadepera de Bikimel amb entrada gratuïta. Existeix la identitat sonora d'un lloc? La resposta es troba en l'últim treball de Bikimel anomenat "FARRERA, CAN·SONS D.O".

La cantautora s'enfila en aquesta ambiciosa producció per fer cançons a partir d'històries i sons d'un lloc concret. En aquest cas el d'un poble situat a l'Alt Pirineu anomenat Farrera. La composició de les 13 cançons del disc s'inspiren en aquella soledat que vol fugir de les multituds i la sobreinformació per retrobar els orígens en la naturalesa i el món rural.

Després del seu debut 'stat Jònic' (2010), Vicky de Clascà reapareix amb un exercici preciosista d'una gran riquesa vocal i compositiva. Al nou disc de Bikimel hi trobarem cançons medievals com 'Confessions de Sta. Eulàlia', acompanyada pel músic solsoní Roger Mas, llegendes com 'Minairons' i cançons inspirades en la vida i la natura del poble com 'Farrera' o 'Nen del bosc'. També hi apareix el poema musicat 'La llera del riu vermell' o els cantadors del Pallars, que ressorgeixen amb un 'Kirieleison' versionat per la gent del poble; i més experiències que Vicky de Clascà dóna en forma de reflexions, vídeos i improvisacions.