Urdangarín nega haver pagat el pis de Terrassa amb diners il·lícits

El Duc assegura que els rebuts els va anar pagant amb el seu sou

Europa Press
02 d'abril del 2014
El Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha presentat un escrit davant del jutge instructor del cas Nóos en què nega haver fet front a les quotes hipotecàries de tres propietats immobiliàries amb fons de procedència il·lícita, i assegura que "la realitat dels fets no pot ser més diferent": segons al·lega, les finques van ser finançades entre 2011 i 2012 amb els ingressos que durant aquests anys va obtenir de la companyia Telefónica.

Mitjançant un escrit a què ha tingut accés Europa Press, el gendre del Rei Joan Carles rebat els arguments utilitzats pel sindicat Manos Limpias per demanar la seva imputació per un delicte de blanqueig de capitals, i que apunten que les hipoteques d'un pis de Terrassa i dos de Palma, propietat d'Aizoon, van ser sufragades amb els diners presumptament il·legals obtingut des del 2004 per l'empresa titularitat d'Urdangarin i la Infanta Cristina.

Tot i això, el Duc assegura que els rebuts de les hipoteques els va anar pagant amb el seu salari i amb les retribucions de la seva activitat professional, fent per a això les oportunes transferències als comptes d'Aizoon davant de la falta d'ingressos d'aquesta i, en conseqüència, l'absència de liquiditat per poder fer front a les lletres hipotecàries.

Segons el parer de Manos Limpias, totes les quotes hipotecàries dels habitatges adquirits a Palma i Terrassa el 2004 i 2007 i pagades a partir de l'entrada en vigor del nou Codi Penal, el 2010, "són clarament disposicions de diners que, durant els exercicis del 2011 i 2012, conformen clarament un delicte de blanqueig de capitals".

I això al recalcar que els ingressos d'Aizoon eren d'origen il·lícit, procedents de l'Institut Nóos o bé d'haver defraudat Hisenda.

El titular del jutjat d'instrucció 3 de Palma ha rebutjat fins a dues vegades imputar Urdangarin, el seu exsoci Diego Torres i la dona d'aquest, Ana María Tejeiro, per descomptat blanqueig; el magistrat assevera que no es pot aplicar a aquest cas la reforma del Codi Penal del 2010 en el que a la tipificació del blanqueig es refereix.

En el seu escrit, Urdangarin incideix que del 2011 a l'agost del 2012 estava vinculat a Telefónica, d'on procedien els seus ingressos, i residia amb la família a Washington.

Amb els diners que cobrava feia front d'aquesta manera a les quotes hipotecàries, negant així haver incorregut en actuació delictiva, segons el seu advocat, "i que l'únic que va fer és un pagament per compte de tercers, perfectament admès en el nostre Dret".