Plou a bots i a barrals a Terrassa

La Torre
03 d'abril del 2014
El Cecat té en prealerta el pla INUNCAT per pluges intenses per avui dijous 3 d'abril, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A Terrassa hi ha previsió de pluja intensa fins a les dotze de la nit. A les quatre ha començat a fer una gran tamborinada, amb alguns trons.

El conjunt del país està vivint aquest dijous el primer gran episodi de pluja de la primavera. Les precipitacions en alguns punts poden acostar-se als 100 litres i, a més, estan acompanyades de fang. Tot i que no es tracta d'un fenomen excepcional les concentracions de sorra sahariana a l'atmosfera són anormalment altes.

El model Skiron Forecast de la Universitat d'Atenes estima fins a 5.000 mg/metre quadrat la concentració de sorra. Un fenomen que està sent especialment important al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona deixant les superfícies absolutament marrons. Sortosament, el fet que en aquesta ocasió la pluja sigui força abundant està mitigant els efectes d'aquest fenomen.

Aquest mateix febrer ja es va produir un episodi de pols sahariana que va ser especialment destacable al Pirineu. En aquella ocasió pràcticament no va ploure i pistes d'esquí com Vallter i la Molina van quedar absolutament marrons . Avui, a primera hora, també s'ha pogut tornar a veure aquesta mateixa imatge.

Per tal que es produeixi aquest femomen és necessari que el vent del sud ens faci arribar fins a Catalunya aire provinent del Sàhara. Tanmateix, anteriorment s'ha hagut de produir una tempesta de sorra que hagi pogut fer arribar a l'atmosfera aquest material.