L'ermita de Sant Miquel de Toudell s'omple de barroc italià

La Torre
01 d'abril del 2014
L'ermita es va quedar petita davant l'alta assistència Foto: Albert Oliet

Aquest dissabte passat va tenir lloc un concert a l'interior de l'ermita romànica de Sant Miquel de Toudell, situada al polígon industrial de Can Mir a Viladecavalls. Tots els bancs de fusta del petit temple van quedar plens pels assitents. El concert titulat "Ogni Affetti, Arie e Villanelle" versava sobre la música del primer barroc italià i interpretat per Alla Luce ensemble. Aquesta agrupació està especialitzada en música del renaixement i el barroc i està formada pel Xavier Soler i Sellarès tocant la tiorba, l'Edelweiss Tinoco tocant el violí barroc i el contratenor Hugo Bolívar.

El concert va començar amb les llums apagades i l'ermita només estava il·luminada per la llum de les espelmes. La bona acústica de les parets gruixudes de l'ermita i la poca il·luminació van crear una ambientació perfecte. Tot seguit va començar el repertori que combinava peces per veu amb altres exclusivament instrumentals. Es van interpretar peces de Monteverdi, Gulio Caccini, Alessandro Piccinini, etc...

El concert va durar aproximadament una hora però el públic amb els seus llargs aplaudiments va animar als músics a tocar algunes peces més. Els assistents després del concert va manifestar la seva "satisfacció" per l'alta qualitat dels músics. Els mateixos artistes també van manifestar que era "molt agradable tocar en llocs tant especials, amb un públic tant entregat".

Després de l'èxit d'aquest concert, l'Associació d'Amics de Sant Miquel de Toudell vol continuar preparant-ne d'altres, i així consolidar l'ermita com un espai que a més dels actes religiosos pugui també acollir aquest tipus de concerts de petit format.