'Los inocentes', a la secció oficial de l'Atlantida Film Fest

La pel·lícula, sorgida de la factoria ESCAC i amb el terrassenc Rubén Montero entre els directors, participa en el festival online més important del món

Lluïsa Tarrida
30 de març del 2014


47 pel·lícules, 30 dies i un festival, 11 estrenes a l'estat espanyol i quatre estrenes mundials. Això és el que proposa l'Atlantida Film Fest, el festival de cinema online més important del món, en la seva quarta edició que va iniciar-se aquest dijous passat i que s'allargarà fins al 27 d'abril. S'hi poden trobar autors consagrats com Michael Gondry o Errol Morris amb d'altres del nou cinema independent com Shane Carruth, Valerie Donzelli, Xavier Dolan o Clio Barnard tots repartits en tres seccions: l'oficial, la secció Atlas i Ciclo Reflejos.

Entre els divuit films que competeixen en la Secció Oficial, dedicada al cinema espanyol i llatinoamericà i amb opció a premi, n'hi ha un de clar regust terrassenc: Los inocentes. Els dotze joves directors de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac), entre els quals hi ha l'egarenc Rubén Montero, van debutar amb el seu primer llargmetratge al passat Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges.  
Aquests joves de 37 a 22 anys van decidir rodar un 'slasher' -una pel·lícula de gènere on "joves irresponsables se'n van de festa i moren un a un"- per les seves influències d'aquest gènere en els anys 80 i 90, època de la qual han begut tots ells. Al film, nou joves decideixen passar el Dia dels Innocents esquiant, i, en perdre's, opten per no desaprofitar el viatge i muntar una festa en un alberg abandonat sobre el qual planeja una maledicció. La pel·lícula ha estat rodada en 27 dies a localitzacions de Terrassa -als estudis de l'antic Hospital del Tòrax-, Banyoles i Viladrau. La pel·lícula és "low cost" amb un pressupost mínim aportat per l'escola, de manera que volen demostrar del que són capaços si la indústria cinematogràfica els acull: "Si es posen els mitjans, el talent hi és", reivindiquen.

Cal dir que l’ESCAC també serà present, en la secció oficial amb el drama Family Tour dirigit per l'exalumna mexicana Liliana Torres. El film es va estrenar a la secció Zabaltegi del Festival de Sant Sebastià i relata la tornada a la llar, de visita, de la pròpia directora en un moment en què tancava un cicle vital.