Derbi estelat a Cornellà-El Prat

Els grups Perikos Independentistes i el Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria fan una crida als socis del RCD Espanyol a "perdre la por" i "dur estelades al camp"

Gemma Aguilera
28 de març del 2014
Les estelades comencen a ser habituals al camp de l'Espanyol, sobretot des de l'arribada de Joan Collet. 
 
“Som molts més del que sembla, però ens costa fer-nos visibles perquè els altres són violents. El derbi Espanyol-Barça és el millor moment per demostrar que molts socis de l'Espanyol estimem el nostre país i que no tot són espanyolistes violents. Les càmeres de TV3 mai no capten les estelades, però sí les banderes espanyoles que hi ha a la porteria i als corners, però mireu la zona de penyes i veureu les estelades”.

El col·lectiu Perikos Independentistes, amb 1.610 seguidors a Facebook, explica a Nació Digital la crida que fa als aficionats i socis del RCD Espanyol que demà vagin a l'estadi de Cornellà-El Prat perquè “surtin de l'armari” i “llueixin sense por estelades”. No serà el primer dia, quan el Reial Madrid va visitar l'estadi ja es va fer, però “el derbi amb el Barça ens permet de donar un missatge més potent encara i fer saber als violents que ja no tenim por”. 
 
Des del col·lectiu reconeixen que la crida “no és fàcil”, perquè durant molt de temps, “els socis que ens sentim independentistes o simplement volíem dur una senyera hem estat víctimes de moltes agressions físiques i verbals”. Però ara és un bon moment per fer un pas endavant “perquè des de l'arribada de Joan Collet a la presidència el club ha pres mesures importants com retirar el carnet de soci als més violents”, i amb el nou estadi, el sistema de videovigilància “permet denunciar agressions, i automàticament són expulsats”. Aquesta vigilància, asseguren, “ha fet que puguem expressar-nos amb més tranquil·litat, perquè s'ho pensen dues vegades a l'hora de treure't l'estelada o agredir-te”. 
 
Per contra, insisteixen, “els insults són freqüents”. Aquest col·lectiu, que impulsa la campanya amb el suport del Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria, reconeix que aquesta agressivitat dins de l'estadi per part d'alguns socis violents per motius polítics és una “gran xacra” que fa avergonyir tot el club, i que “no es produeix al Barça, un club on evidentment no tothom és independentista, però ningú no va al camp amb una bandera espanyola, i molt menys, no agredeix  la gent que porti una estelada”. 
 
La crida, doncs, vol “arrencar definitivament l'etiqueta d'equip anti-català” i deixar de donar explicacions a tothom sobre la seva idea de país pel fet de ser socis de l'Espanyol. Per sort, asseguren, “la gent ha deixat de tenir por” i està disposada a “caminar al costat de Catalunya”.