Es prepara un diumenge de pluja de fang a Terrassa

Les ventades han arribat aquest dissabte als 63 km/H

La Torre
29 de març del 2014
Diumenge el cel estarà molt ennuvolat o cobert en conjunt, amb el creixement de nuvolades. A partir de mig matí s'esperen precipitacions. En general seran d'intensitat entre feble i moderada i poden anar acompanyades de tempesta. És probable que vagin acompanyades de fang.

Les mínimes seran semblants o lleugerament més altes a ls d'avui. Màximes lleugerament més baixes.

Bufarà de component est moderat amb cops forts fins el migdia. A partir de llavors tendirà a quedar fluix i de direcció variable a Ponent i al terç sud. De cara a mitja tarda el vent afluixarà en general.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) posa en PRELERTA el Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT degut a l’elevat nombre de serveis que els Bombers de la Generalitat estan duent a terme a les comarques de Alt i Baix Camp, Tarragonès i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC indica que l’episodi no durarà gaire estona més i l’afectació durant la franja de la tarda ja no hauria de ser tant important. Durant les dues darreres hores s’han produït ratxes de vent sostingudes entre 46,8 Km/h i 64,8 km/h a la zona indicada, que han estat les causants de les afectacions al territori.
 
El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha rebut fins les 13.00 hores 101 trucades relacionades amb incidències provocades pel vent. D’aquestes, per comarques destaquen: Tarragonès 41, Barcelonès 13, Baix Camp 11, Baix Llobregat 9 i Segrià 8. Per municipis: Tarragona 34, Barcelona 11, Lleida 8, Terrassa 6 i Riudoms 5. A la ciutat les ratxes han arribat als 63 km/h.
 
Els Bombers de la Generalitat, fins les 12:30 hores, han realitzat 34 sortides relacionades amb el vent. La majoria han estat per assegurar o retirar objectes de la via.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas, sobretot a l'alta muntanya, a les possibles ventades.

De la mateixa manera, Protecció Civil recomana que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

El Servei Català de Trànsit (SCT) si es condueix a les zones on es registren fortes ratxes de vent recomana:
 
Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
 
  • En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.
 
Es recomana fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat

Podeu consultar més consells sobre les ventades a: http://www.gencat.cat/interior/ventades.