Bandits, amor i honor és la proposta del ballet Marco Spada

La Torre
29 de març del 2014
L'actuació es podrà veure aquest diumenge al Cinema Catalunya Foto: Damir Yusupov

Aquest diumenge, 30 de març, i a les cinc de la tarda, el Cinema Catalunya transmestrà en directe i via satèl·lit des del Teatre Bolshoi de Moscou, el ballet Marco Spada, amb música de Daniel-François-Esprit Auber.

Marco Spada és un ballet de capa i espasa sobre un bandit i la seva filla, que ignora les activitats clandestines del seu pare. La promesa d’amor entre aquesta i el príncep Frederici, es trencarà quan el bandit sigui descobert. La partitura és de Daniel-François-Esprit Auber; un compositor francès del segle XIX, que es caracteritzà pel seu academicisme i que va escriure unes setanta obres per a escena, òperes, ballet i música religiosa.

Abans que ballet, Marco Spada fou una òpera que s’estrenà a París el 1852, a l’Opéra-Comique Es tracta d’una obra poc representada, que el Bolshoi va recuperar en una nova producció, estrenada el 8 de novembre de 2013. Un ballet grandiós i únic, tant pel que fa als aspectes tècnics com als dramàtics, amb una complexa coreografia que inclou cinc rols principals i la participació de tot el cos de ball, així com cinc canvis de decorats i animals dalt l’escenari.

Les entrades anticipades -14 euros- es poden comprar fins dissabte. La propera transmissió serà la del ballet Balanchine / Millepied, que es podrà veure des de l’Òpera de París, el dimarts, 3 de juny, a dos quarts de vuit de la tarda.