Un cotxe de ral·li, abandonat en un torrent de Terrassa

El vehicle es troba en un lloc gairebé innaccesible

Joan Manel Oller
22 de desembre del 2014
Actualitzat el 28 de desembre a les 9:45h
Cotxe de ral·li continua abandonat en un torrent de Terrassa
Cotxe de ral·li continua abandonat en un torrent de Terrassa | Manel Fajula

Al bell mig d'una torrentera dels rodals de Terrassa s'hi troben coses inversemblants, com un antic cotxe de ral·li. El vehicle, amb només dos seients al davant, és ben visible si es passa pel lloc adient i manté encara força compactada l'estructura. A més, es descobreixen a la primera els colors de les portes i es veu una part del motor, que mirat de nord a sud té al fons tota la plana del Vallès i el mar de Barcelona.
 
Però es tracta d'una variant complicada per on hi passen pocs caminants, pocs ciclistes i pocs motoristes, per la dificultat de pujar-lo i de baixar-lo. No és ni un camí, tot i que n'enllaça dos de ben freqüentats.

Potser per la seva inaccessibilitat l'existència del vehicle és poc coneguda i només en saben alguna cosa excursionistes agosarats o la persona o persones que van fer la proesa de portar-lo fins allà. Costa d'entendre com va arribar a lloc.
 
Tot i que es fa imaginable que es deixés anar des de la part més alta i anés caient fins a topar amb un mur infranquejable o fes més d'una volta de campana. El pendent és més que elevat i no es descobreixen altres accessos possibles tapats ara per la vegetació.

El rierol pot ser considerat una de les múltiples variants del camí vell de Terrassa a Rellinars, per damunt de la masia dels Caus del Guitart i de l'antic embassament de la Xoriguera i per sota de la urbanització dels Caus.