Fortes ventades a tot el país

A Terrassa ja fa unes hores que bufa fort

per La Torre, 25 de març de 2014 a les 13:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté la Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en base a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents generalitzats aquest matí.
 
Les ratxes de vent, que seran de component nord-est, podran superar els 90 km/h i els 125 km/h a les Terres de l'Ebre, i les més fortes es produiran a les cotes més elevades. Al Pirineu i al Prepirineu és possible que es superi el llindar d’avís als cims. A la demarcació de Barcelona ja han arribat als 60 km/h. A Terrassa ja fa unes hores que bufa fort.
 
Tot i que no s’han produït incidències greus, davant les previsions, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució durant el dia d’avui en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure i recorda que allà on bufa el vent fort, hem d'allunyar-nos d'aquells objectes inestables i que el vent pugui fer caure, com ara bastides, façanes en mal estat, etc. 
 
L’SMC informa que s’ha arribat a ratxes de vent de 133 km/h al Perelló; 122 km/h, a Mas de Barberans; 97 km/h a Amposta, i 83 km/h al Vendrell.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut aquest matí, entre les 8 i les 11.30 h, 8 trucades relacionades amb el vent.
 
Consulteu els consells d’autoprotecció en situació de forts vents a www.gencat.cat/interior/ventades i els consells de conducció segura del Servei Català de Trànsit en cas de forts vents.

 

Participació