Fortes ventades a tot el país

A Terrassa ja fa unes hores que bufa fort

La Torre
25 de març del 2014
Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté la Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en base a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de forts vents generalitzats aquest matí.
 
Les ratxes de vent, que seran de component nord-est, podran superar els 90 km/h i els 125 km/h a les Terres de l'Ebre, i les més fortes es produiran a les cotes més elevades. Al Pirineu i al Prepirineu és possible que es superi el llindar d’avís als cims. A la demarcació de Barcelona ja han arribat als 60 km/h. A Terrassa ja fa unes hores que bufa fort.
 
Tot i que no s’han produït incidències greus, davant les previsions, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució durant el dia d’avui en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure i recorda que allà on bufa el vent fort, hem d'allunyar-nos d'aquells objectes inestables i que el vent pugui fer caure, com ara bastides, façanes en mal estat, etc. 
 
L’SMC informa que s’ha arribat a ratxes de vent de 133 km/h al Perelló; 122 km/h, a Mas de Barberans; 97 km/h a Amposta, i 83 km/h al Vendrell.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut aquest matí, entre les 8 i les 11.30 h, 8 trucades relacionades amb el vent.
 
Consulteu els consells d’autoprotecció en situació de forts vents a www.gencat.cat/interior/ventades i els consells de conducció segura del Servei Català de Trànsit en cas de forts vents.