Terrassa es vol convertir en una ciutat referència del cant coral

L'Auditori Municipal acull la presentació oficial de la Federació d'Associacions Corals Terrassenques, Terrassa Ciutat Coral, que aplega més d'una vintena d'entitats dedicades a cantar en grup

La Torre
24 de març del 2014
Els representants de les diverses corals amb l'alcalde Jordi Ballart Foto: FACT

L'Auditori Municipal es va omplir el passat dissabte per acollir la presentació oficial de la Federació d'Associacions Corals Terrassenques, Terrassa Ciutat Coral. Durant l'acte, que va comptar amb una platea plena de cantaires i familiars, es va projectar un vídeo amb imatges antigues del cor més antic de Terrassa i de Catalunya encara actiu: l'Orfeó Joventut Terrassenca. Així mateix, també va servir perquè molts coneguessin el darrer cor format, l'any 2013, de la nostra ciutat: la Coral Renaixença del Consorci Sanitari de Terrassa.

La Federació neix amb la voluntat d'agrupar les diferents formacions corals terrassenques amb l'objectiu de promoure el cant coral a tots els àmbits de la ciutat. Així mateix, també volen promoure la relació entre els grups cantaires i ser una plataforma de comunicació i difusió del fet coral a casa nostra. Realitzar projectes comuns i assessorar a les entitats.

L'any 2011, coincidint amb la inauguració del nou Teatre Principal, diverses corals es van reunir per realitzar una marató que va ser un punt d'inflexió i va servir també als mateixos cantaires per adonar-se de la gran quantitat de persones que es dediquen a aquest camp i del nombre d'entitats semblants que existeixen a la ciutat. En total es reuneixen una vintena de cors de diferents estils i edats, cors joves i d'adults; corals i grups de gospel; música tradicional i música moderna; grups de cambra i d'altres més nombrosos. Tots sota el denominador comú de cantar en grup.

Amb aquesta Federació es pretén que Terrassa més enllà de ser coneguda per la seva tradició en el món del jazz o per als seus esportistes d'hoquei, també ho sigui pel cant coral.

Llistat dels cors de Terrassa membres de l'entitat