Es posa en marxa Fiare Banca Ètica Terrassa

La Torre
24 de març del 2014
El Casal Cívic de ca n'Aurell va acollir la presentació del projecte Foto: Fiare

"Creiem que entre tots i totes podem canviar el món i hem decidit actuar per fer un món més just", sota aquesta premissa dijous passat,es va presentar el projecte Fiare al Casal Cívic de Ca n’Aurell de Terrassa. A la taula hi havia Emiliano Martínez, president de la FAVT, Javier Domínguez, coordinador del grup local de Fiare Banca Ètica Terrassa i membre del grup d’iniciativa territorial del Vallès (GIT), Sergi Salavert i M. Antònia Bartolí, vicecoordinador i coordinadora del Git del Vallès.

Davant d’una setantena de persones, els ponents van explicar el projecte, situant-lo en el context actual de crísi. Es va informar de la integració de l’entitat dintre de Banca Popolare Ètica, una cooperatica de finances ètiques italiana que va nèixer ara farà 15 anys. Es va presentar Fiare/Banca Ètica com una alternativa al model actual de la banca tradicional, una eina d’intermediació financera amb voluntat transformadora.

Els termes “Valor Social, No Lucrativitat, Transparència, No Especulació, Crèdit al servei de la Justícia, Decisió Democràtica, Avaluació Ètica, Crèdit Responsable” van servir per definir i explicar els principis que donen la raó de ser al projecte, que ben aviat disposarà de tots els serveis de banca. L’acte també va significar una presentació de l’obertura d’un lloc de trobada i d’informació de Fiare a Terrassa, que s’ubicarà al mateix Casal Cívic de Ca n’Aurell. L’horari d’atenció i d’informació serà els dilluns de sis a vuit del vespre.