Irene Rigau lloa els docents egarencs

La consellera d'Ensenyament ha inaugurat l'escola El Vapor i l'institut Mont Perdut de Terrassa | Rigau ha destacat el progrés en els darrers anys en els resultats educatius dels centres egarencs

La Torre
21 de març del 2014
La consellera, en una aula de l'escola El Vapor de Terrassa Foto: Gencat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquest matí que "l’educació és la clau per lluitar contra les desigualtats i a favor de les oportunitats, i els portadors de la clau són els docents. Encoratgem-los per continuar treballant". Rigau ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l’escola El Vapor i l'institut Mont Perdut de Terrassa.

Irene Rigau ha destacat el progrés en els resultats educatius dels centres públics de Terrassa, i que tot i situar-se el curs 2009-2010 per sota de la mitjana de Catalunya, actualment ja estan alineats amb la mitjana catalana en l'assoliment de les competències bàsiques. La consellera ha remarcat la vàlua dels ensenyants en la tasca diària d'escoles i instituts i ha declarat que "el més important sempre són els alumnes, i el què passa en una escola depèn dels mestres. Quan es visita un centre i s'observa els ensenyants es veu l'alçada que hi ha".

392 alumnes a El Vapor
En referència al nou edifici de l'escola, la consellera n'ha destacat la complexitat arquitectònica on els espais, la claror i els racons demostren la intencionalitat educativa, i ha agraït el treball de docents i equip directiu: "Gràcies per ajudar a conviure amb les diferències, per donar coneixements bàsics, per ensenyar a afrontar les dificultats i per ensenyar els alumnes a ser persones". Irene Rigau ha ressaltat de l'escola El Vapor que "té un projecte reconegut, que preveu el creixement de cada alumne potenciant les capacitats i reconeixent les diferències. Aquest és el model d'escola".

L’escola El Vapor té una matrícula de 392 alumnes, distribuïts entre P3 i 4t de primària. El centre, en el seu projecte educatiu, treballa per un bon assoliment de les competències bàsiques i per això, entre d’altres, planifica activitats sistemàtiques de lectura i escriptura i un treball específic al voltant del càlcul mental. Alhora, aplica un pla específic experimental de llengües estrangeres i diverses activitats relacionades amb l’atenció a la diversitat del centre.

L'IES Mont Perdut
Per la seva banda, La titular d’Ensenyament ha emplaçat els joves de l'institut Mont Perdut a continuar formant-se, ja que "cada dia quan un alumne entra a l'aula s'obre una nova oportunitat i una porta a un nou coneixement, per tant, han d'estar molt alerta". L’institut Mont Perdut té una matrícula de 525 alumnes d’ESO i batxillerat. El projecte educatiu del centre gira entorn a quatre eixos: saber, saber fer, saber estar i conviure. Aquests eixos es desenvolupen a través de tres metodologies d’aula: el treball sistemàtic (per assolir les eines), el treball globalitzador (per ser competents) i el treball per l’excel·lència (treball de les emocions i habilitats).

L’institut treballa projectes com l’acompanyament i orientació de l’alumnat, l’aprenentatge integral i plurilingüe, El gust per la Lectura, o les eines TAC. El centre aposta pel treball per projectes amb l’objectiu que l’alumne aprengui a treballar en equip i a promoure la seva creativitat utilitzant l’anglès, el català i el castellà com a llengües per comunicar-se amb els seus companys i amb el professor.

Reaccions contràries
La visita d'Irene Rigau a Terrassa però no ha estat ben rebuda per tothom. Diverses persones s'han congregat a les portes de l'escola El Vapor. Sindicats i membres de la comunitat educativa, i també pares afectats per les reestructuracions als centres escolars de Terrassa, con Can Montllor, han volgut deixar clar el seu malestar davant la consellera.