Xavi, convidat a la trobada de la Fundació Síndrome de Down

Lluïsa Tarrida
22 de març del 2014
El futbolista egarenc va ser 'interrogat' per pares i usuaris de l'entitat Foto: Obra Social la Caixa

El jugador del FC Barcelona i ambaixador de l'Obra Social "la Caixa", Xavi Hernández, ha protagonitzat la VIII Trobada d'usuaris i famílies de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) .

L'objectiu d'aquesta trobada és que les persones amb discapacitat intel·lectual prenguin la paraula i expliquin quins són els seus projectes de vida. Un grup de sis joves, en representació de tots els usuaris, comparteixen taula amb algun personatge rellevant proposat per ells mateixos i que els realitza preguntes sobre la seva vida davant del públic, famílies de nois i noies usuaris de la Fundació.

Són els mateixos usuaris els que proposen els convidats i decideixen les preguntes. La Fundació Catalana de Síndrome de Down, que celebra aquest any el seu 30 aniversari, és també una de les entitats que desenvolupen Incorpora, el programa d'integració laboral de l'Obra Social "la Caixa". Aquesta iniciativa, dirigida a fomentar la contractació de persones en risc d'exclusió social, ha facilitat 2.943 llocs de treball a la província de Barcelona durant el 2013.