Resposta al Manifest de científics sobre la Fira Màgica de Terrassa

Els organitzadors de la Fira que s'inicia aquest divendres donen el seu suport als professionals que treballen en les ciències alternatives

per La torre del Palau , 21 de març de 2014 a les 11:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En resposta al manifest signat per científics i porfessors de la UPC criticant la Fira Màgica i apel·lant per una Terrassa "científica" volem aclarir el següent:

Que els coneixements, raonaments, estudis i conclusions que ofereix la ciència en l'actualitat van ser perseguits, els seus estudiosos assassinats en molts casos o condemnats per heretges, durant segles. Que científics com Hipatia d'Alexandria, Anaxàgores, Maimònides, Leonardo da Vinci, Copèrnic, Miguel Servet, Giordano Bruno, Joan Kepler, Galileu Galilei o Darwin ja van ser perseguits o assassinats pels quals en la seva època representaven l'esperit del fonamentalisme i volien marcar una frontera entre la manera de pensar correcte i l'incorrecte. 


Hem volgut deixar clar des del principi que Fira Màgica és una plataforma que respon a la demanda d'un sector econòmic de la societat que treballa en el camp de les teràpies alternatives, també en les arts escèniques, en la música i al cinema. Considerem, que com a sector, és lícit usar el terme ciències alternatives, que els coneixements alternatius enriqueixen a la ciència en el seu concepte més ampli, i que pretendre monopolitzar el terme ciència d'una manera tancada, és un acte reaccionari que recorda la manera de pensar d'aquells que fa 500 anys cremaven bruixes.

Des Fira Màgica manifestem el nostre compromís amb aquest sector professional que dia a dia lluita per servir i ajudar amb els seus coneixements a les persones des d'una gran varietat d'àmbits socials, i convidem a tots aquells que no tinguin clar encara el que és el sector alternatiu que vinguin a visitar-nos i conèixer-nos. El Ioga, que és un dels grans protagonistes de Fira Màgica, a Alemanya és assignatura a moltes escoles. Aquí és coneixement alterntiu. El Reiki s'està utilitzant a l'Hospital de Terrassa amb resultats molt positius. Són només indicis de que obrir la ment a noves formes de pensar és evolucionar.


Organització Fira Màgica

 

Participació