Ajuntament i esplais diaris de Terrassa calmen la tensió

Crearan una taula per revisar el model de lleure educatiu diari

La Torre
20 de març del 2014
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manuel Pérez, han mantingut una reunió amb les entitats de lleure de la ciutat que disposen d’esplai diari (Esplai Can Palet – Ca n’Anglada, Esplai Tremola, Esplai i Grup de Joves La Fàbrica, i INSOC – Guadalhorce). D’aquesta trobada ha sorgit el compromís de crear una taula que tindrà com a objectiu revisar el model de lleure educatiu diari de la ciutat. En les darreres setmanes, les relacions havien estat tenses.

Un dels objectius principals passa, en el marc global de prestar una atenció especial als infants amb risc d’exclusió social, per una revisió integral del model de lleure i l’optimització dels recursos existents per evitar duplicitats i resoldre les possibles mancances pel que fa a la tasca diària dels esplais diaris, tenint en compte el marc i les limitacions pressupostàries de l'Ajuntament, i la reducció de les aportacions als projectes d’esplai diari per part de la Generalitat de Catalunya.

El compromís ha de servir per potenciar la coordinació entre els diferents dispositius de suport a la infància i la joventut existents a la ciutat.  

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Terrassa reconeix el protagonisme específic, dins de l’àmbit del lleure, que desenvolupen les entitats d’esplai diari de la ciutat i destaca la important tasca socioeducativa que porten a terme en el temps lliure dels infants i joves, i la seva aportació en l’àmbit de la cohesió social pel que fa a la seva vessant comunitària. Es tracta d’entitats amb una forta vinculació amb l’entorn i molt arrelades en els territoris on desenvolupen la seva actuació, sovint afectats per un conjunt de problemàtiques i mancances socials que els converteixen en zones vulnerables.  

El sector del lleure educatiu a Terrassa és l’espai associatiu que compta amb més entitats infantils i juvenils, després de les entitats esportives. Per intensificar el suport que ja es donava des de la Regidoria de Joventut a les entitats de lleure educatiu de
la ciutat, l’Ajuntament va crear l’any 2.000 la Regidoria de Lleure Infantil. Aquesta aposta va contribuir a donar més protagonisme i a millorar el reconeixement social de les entitats de lleure educatiu de la ciutat.