Cardús, Mas i Roset signen per una hisenda catalana pròpia

Lluïsa Tarrida
19 de març del 2014
Primer pas per articular la hisenda pròpia.
Primer pas per articular la hisenda pròpia. | QS/ND
El sociòleg Salvador Cardús, el periodista Pere Mas o l'empresari Jordi Roset són alguns dels egarencs que han signat el Manifest a favor de la Hisenda Pròpia impulsat per DiemProu! i Cat Més. El manifest, que ja ha recollit més de 800 signatures de suport, recull diverses peticions com ara:

- És indispensable que l’Agència Tributària de Catalunya es desplegui de forma urgent amb la capacitat de recaptació de tots els impostos que es generen a Catalunya (incloent-hi l’IVA, l’IRPF i l’Impost de Societats) i no només el 6% d’impostos cedits que recapta ara (i que, amb la creació de Tributs de Catalunya, continuarà recaptant).

- El fet de disposar de l’Agència Tributaria de Catalunya amb plenes capacitats de recaptació garanteix en tot moment el compliment del model de finançament acordat amb altres parts. No se n’exclou la solidaritat amb altres organismes o regions. I, al mateix temps, és garantia que qualsevol decisió que prengui el poble català sobre el seu futur podrà ser implementada.

o bé,

- El desplegament complet i real de l’Agència Tributària de Catalunya és l’eina bàsica per dotar el país d’una Administració eficient, ben informada i propera al ciutadà.

Els sotasignats demanen que la Generalitat posi en funcionament l'Agència Tributària de Catalunya "de manera immediata".