Cuina Vallès prepara la VIII mongetada popular

La Torre
21 de març del 2014
Mongeta de Castellfollit del Boix cuita.
Mongeta de Castellfollit del Boix cuita. | AjCFB
Cerdanyola del Vallès acollirà el dissabte 22 de març, la VIII mongetada popular organitzada pel col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. L’àpat, obert a tothom i gratuït, es celebrarà a la plaça de Pla de les Alzines davant el Mercat Municipal de Fontetes. L’objectiu de l’esdeveniment és apropar a la ciutadania la cultura culinària i els productes de la terra com la mongeta del ganxet amb la recent certificació DOP (Denominació d’Origen Protegida).

L’esmorzar de forquilla es servirà a partir de les 10:30 hores del matí. Prèviament, els cuiners de Cuina Vallès hauran preparat més de 30 quilos de Mongeta del Ganxet que s’utilitzaran per repartir les racions, acompanyades de botifarra.

Cuina Vallès està format actualment per 13 restaurants de 10 municipis de la comarca.

Durant els seus set anys de vida, el col·lectiu, que és membre del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, ha treballat per divulgar i promocionar la gastronomia vallesana i per tornar als plats productes autòctons de la terra. Els cuiners també han treballat de la mà dels artesans agroalimentaris per recuperar productes i portar-los al plat.

Els restaurants que actualment formen part actualment del col·lectiu són: Can Feu, de Sabadell; Can Vinyers, de Matadepera; Capritx, de Terrassa; El cel de les oques, de Terrassa; 9 de la Borriana, de Sabadell; Garbí, de Castellar del Vallès; La terrassa del Museu, de Terrassa; Rístol Viladecavalls, de Viladecavalls; Lossum, de Sant Quirze del Vallès; Can Piqué, de Montcada i Reixac; Tast & Gust, de Cerdanyola del Vallès; el Cingle, de Vacarisses i Ca l’Esteve de Castellbisbal.