La comunitat educativa de Terrassa omple de groc el Parc de Vallparadís

Aquest diumenge, el Torrent de les Bruixes ha acollit una jornada reivindicativa però també lúdica en favor de l'escola pública de qualitat i en contra de la LOMCE i les retallades patides

Lluïsa Tarrida
16 de març del 2014
Centenars de persones equipats amb la samarreta groga han participat de la jornada a favor de l'escola pública Foto: Lluïsa Tarrida

Centenars i centenars de persones han participat aquest diumenge al migdia de la jornada lúdica "L'educació pública de totes i tots" organitzada per la plataforma Comunitat Educativa de Terrassa. El Torrent de les Bruixes al Parc de Vallparadís ha acollit desenes de parades plantades per les diferents escoles públiques de la nostra ciutat amb una doble finalitat: per una banda, manifestar el rebuig total a la "política de retallades de la Generalitat, així com a l'aprovació de la LOMCE i el desplegament de la Llei d'Educació de Catalunya, i per l'altra, oferir als nens i pares un matí ben entretingut amb la munió de tallers i activitats que s'han muntat. A més, durant les prop de tres hores que ha durat la jornada també hi ha hagut actuacions musicals i la participació d'entitats culturals de la nostra ciutat.

Igualment, ha tingut lloc la lectura del manifest en el qual s'exposen els "greuges" que l'escola pública ha patit al llarg dels darrers anys per culpa de les retallades però també el prejudici que aquestes han suposat per l'alumnat com ara la reducció de beques i ajuts, l'increment de les taxes per la pèrdua de subvencions o el tancament de línies i centres educatius. Des de la Comunitat Educativa de Terrassa demanen que el Departament "aturi les retallades i emprengui mesures jurídiques adients per impugnar la LOMCE" així com volen que "es declari insubmís a aquesta llei i als aspectes coincidents amb la LEC, assumint plenament la seva responsabilitat". 

Des de la comunitat educativa de l'escola pública animen a professors, directius, AMPAs i pares a emprendre "totes aquelles accions de denúncia i mobilització per defensar i garantir per als nostres fills una educació pública de qualitat". 

El calendari d'actes previstos des de la CET són tres. El primer tindrà lloc aquest dijous, a les set de la tarda, amb una conferència de Blai Gasol, exinspector d'Educació, sobre la situació educativa actual. Serà a la sala d'actes de l'IES Montserrat Roig. Al dijous, 27, hi haurà una concentració davant de l'Ajuntament amb motiu del ple municipal del mes de març a partir de dos quarts de set de la tarda. I, finalment, la Comunitat Educativa de Terrassa insta a participar en la manifestació unitària convocada per l'Assemblea de docents i treballadores de l'Ensenyament, USTEC-STEs, CCOO i CGT que tindrà lloc el dissabte dia 29 de març a les cinc de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona.